marți, 26 septembrie, 2023

Curtea de Conturi intră tare peste bugetari: salarii din ‘greșeală’ de aproape 2 milioane de lei pentru angajaţii de la Filarmonica Ploieşti

Distribuie:

Publicat:

Auditorii Curţii de Conturi au constatat că, timp de doi ani şi jumătate, salariaţii de la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti au primit plăţi salariale necuvenite după ce Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost greşit aplicată în cadrul instituţiei. Suma totală acordată necuvenit sub formă de salarii este de 1.819.000 de lei, informează News.ro.

Cel mai recent raport al Camerei de Conturi Prahova privind finanţele publice locale a scos la iveală faptul că în anii 2019, 2020 şi în prima jumătate a anului 2021 legea privind salarizarea bugetarilor a fost greşit aplicată la Filarmonica din Ploieşti, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti.

"În perioada 01.01.2019 – 30.06.2021, pentru personalul de specialitate încadrat potrivit Legii-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în Anexa III – Familia ocupaţională de funcţii bugetare Cultură, Filarmonica Paul Constantinescu Ploieşti a acordat necuvenit salarii brute estimate la suma totală de 1.819 mii lei, urmare aplicării eronate a prevederilor legale", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Auditorii au încadrat constatarea privitoare la salariile angajaţilor Filarmonicii Ploieşti la subcapitolul "plata unor drepturi salariale fără bază legală”.

Oficialii Filarmonicii Ploieşti nu au răspuns, până la ora transmiteri acestei ştiri, solicitării News.ro privind detalii legate de numărul salariaţilor care au beneficiat de plăţi necuvenite şi nici nu au furnizat date cu privire la măsurile care vor fi luate în urma constatării făcute de Curtea de Conturi.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img