Cutremurele au băgat spaima în turci: Locuitorii Istanbulului cer să le fie expertizate imobilele

0
181

Peste 110.000 de persoane au depus cerere la primăria din Istanbul pentru ca locuinţele lor să fie expertizate în ce priveşte rezistenţa la cutremure, a declarat miercuri primarul metropolei turce, Ekrem Imamoglu, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, Istanbulul, care are oficial 16 milioane de locuitori, este ameninţat să sufere în anii următori un cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade.

Epicentrul cutremurului aşteptat s-ar situa la o distanţă de circa 15 km de oraş, în Marea Marmara. Observatorul seismic din Kandilli a estimat că există o probabilitate de 60% ca până în anul 2030 să se producă un cutremur de 7,4 grade.

În cazul unui astfel de seism, experţii se aşteaptă la distrugeri masive şi zeci de mii de morţi. Ca şi regiunea distrusă de seismul din 6 februarie din sud-estul Turciei, numeroase imobile din Istanbul sunt considerate insuficient de rezistente la cutremure.

Primarul Imamoglu a cerut miercuri o 'mobilizare de amploare, necondiţionată' pentru Istanbul. Aceasta ar include consolidarea clădirilor, creşterea bugetului pentru pregătirea antiseismică, modificarea legislaţiei.

Imamoglu a mai spus că amnistia în domeniul construcţiilor ar trebui să dispară. În trecut, multe imobile construite ilegal au primit în cele din urmă statut legal.

COntinaurea pe stiirpesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.