sâmbătă, 4 mai, 2024

Dan Petrescu are director sportiv un italian care a lucrat la Torino, Brescia, Milan, Cagliari, Novara si Miami

Distribuie:

Publicat:

an Petrescu a plecat la jumatatea lunii iunie în China, acolo unde a început munca la ultima clasata, Guizhou Hengfeng, formatia pe care spera sa o scape de retrogradare.

La formatia asiatica, director sportiv este un italian cunoscut în lumea fotbalului, Mauro Pederzoli, 56 de ani, care a mai activat în cariera la Brescia, Cagliari, Torino, Liverpool, Novara, Milan si formatia americana Miami.

Alaturi de Dan Petrescu, în China au plecat secunzii Vali Bordeanu, Emil Caras, Cornel Cernea si Bogdan Aldea, ultimul în calitate de preparator fizic.

În poza, în dreapta lui Dan Petrescu se afla presedinta clubului, Wen Xiaoting, care are doar 28 de ani, iar în stânga este Pederzoli.
Echipa lui Dan Petrescu joaca pe un stadion cu o capacitate de 52.000 de locuri. Guizhou Hengfeng este pe ultimul loc dupa 11 etape, cu 4 puncte, iar echipa de pe locul 15 are 9 puncte. Locurile 12, 13 si 14 au câte 11 puncte. Primul adversar pe care îl va întâlni Petrescu este campioana en titre, Guangzhou Evergrande.

Initial s-a auzit ca salariul lui Petrescu va fi de 800.000 de euro, ceea ce însemna dublul sumei pe care o câstiga la CFR Cluj. Apoi, în România s-a scris ca ar fi vorba de 3 milioane de dolari, circa 2,6 milioane de euro, pentru ca recent chinezii sa anunte ca antrenorul român va lua 5 milioane de euro! Ceea ce face din el al doilea cel mai bine platit antrenor român din toate timpurile, dupa cel al lui Cosmin Olaroiu, la Jiangsu Suning.

"O data în viata probabil ca ma întâlnesc cu un astfel de contract. Stiti ce mi-au spus cei de la Guizhou Hengfeng? Ca doar un nebun ca mine poate salva echipa. Iar eu le-am raspuns ca au dreptate, asa e", a declarat Dan Petrescu în conferinta de presa sustinuta la despartirea de CFR Cluj.

Topul salariilor antrenorilor români:

1. Cosmin Olaroiu (Jiangsu Suning): 7 milioane euro
2. Dan Petrescu (Guizhou Hengfeng): 5 milioane
3. Mircea Lucescu (Turcia): 4 milioane
4. Laurentiu Reghecampf (Al Wahda): 3 milioane
5. Marius Sumudica (Al Shabab): 800.000
6. Razvan Lucescu (PAOK): 500.000
7. Ladislau Boloni (Antwerp): 400.000

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img