Dancila surprinde – se aliniaza PNL si USR dupa dezastrul din Diaspora

0
43

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că trebuie găsite soluții legislative pentru votul în diaspora, cum ar fi introducerea votului electronic, în contextul cozilor care care s-au format la secțiile organizate în străinătate, duminică la alegerile europarlamentare. Atât PNL, cât și USR au vorbit despre necesitatea introducerii votului electronic.

„Am spus că am cerut o analiză. MAE a și început această analiză să vedem ce s-a întâmplat și am spus că vom lua măsuri radicale. Să reglementăm inclusiv prin legislație. Votul electronic, votul prin corespondență”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

La mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, mii de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române. Mulți dintre ei, printre care și fostul ambasador Mihnea Motoc, au plecat acasă fără să voteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.