marți, 28 mai, 2024

De câte ori face sex pe săptămână un cuplu „normal”?

Distribuie:

Publicat:

Fiecare cuplu are propria dinamică în materie de contacte sexuale. Dacă vei întreba diverşi sexologi despre care este numărul normal de conacte sexuale pe care un cuplu ar trebui să le aibă pe săptămână, răspunsurile pot să difere destul de mult. Astfel, răspunsurile pot varia de la o dată pe săptămână la o dată pe lună, potrivit Healthline.

Viaţa sexuală este influenţată de mulţi factori, printre care vârsta, stilul de viaţă, sănătatea, libidoul şi calitatea relaţiei.

Totuşi, în rândul cuplurilor care fac sex mai rar, relaţia lor devine vulnerabilă şi pot să apară mai uşor frustrarea, infidelitatea şi, în cele din urmă, divorţul.

Ce arată sondajele

Specialiştii au făcut diverse sondaje pentru a vedea totuşi care este media raporturilor sexuale pe care cuplurile le au săptămânal.

Într-un studiu publicat în Psychology Today la care au participat peste 20.000 de cupluri, doar 26% dintre respondenţi au declarat că fac dragoste cu partenerul lor o dată pe săptămână. Majoritatea cuplurilor intervievate au mărturisit că au contacte intime o dată sau de două ori pe lună, în timp ce alte cupluri nu ajung nici măcar la aceste cifre.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img