sâmbătă, 27 aprilie, 2024

De ce fumatorii trebuie sa manance multa slanina! Uite ce efect are asupra plamanilor acest aliment

Distribuie:

Publicat:

Fumatul este unul dintre cele mai nocive vicii la nivel mondial.

Din nefericire, desi sta la baza a numeroase forme de cancer, multi fumatori spun ca nu se pot lasa, dependenta fiind prea mare. Iata insa o metoda neasteptata prin care efectele nocive ale fumatului pot fi neutralizate in mare parte: fumatorii nu trebuie decat sa consume mai des slanina de porc. Aceasta este bogata in seleniu, un mineral deosebit de important care scade semnificativ riscul de cancer, boli cardiovasculare si are capacitatea de a reduce cantitatea de mercur din organism. De asemenea seleniul este un puternic antioxidant, stimuleaza si intareste membrana pulmonara. Slanina are si alte beneficii. Consumata in stare cruda aceasta scade nivelul colesterolului si te scapa de mahmureala.

Fumatul este cel mai raspandit viciu la nivel mondial.

Din nefericire, desi este extrem de nociv asupra sanatatii, multi fumatori spun ca nu se pot lasa, dependenta fiind prea mare. Iata insa cateva trucuri care te pot ajuta sa realizezi acest obiectiv mai usor si mai rapid. In primul rand, fa-ti o lista cu 10 motive pentru care doresti sa renunti la fumat. Fii sincer, scrie-le pe o hartie si citeste-le in fiecare seara, inainte de culcare. Asa iti vei intipari puternic in minte ca trebuie sa scapi de acest obicei. Al doilea pas: incepe sa faci multa miscare. Mergi la sala, iesi cu bicicleta, practica orice sport in mod regulat si bea multa apa. Nu vei mai simti nevoia sa fumezi atat de des.

Incearca pe rand si pasii de mai jos:

  • – pentru fiecare tigara pe care o fumezi pune deoparte un leu. La finalul lunii vei realiza cat de mult cheltui pe tigari;
  • – pastreaza chistoacele intr-un bol mare. Se vor aduna multe, iar abia atunci vei realiza cata otrava bagi in tine;
  • – fa-ti obiceiul sa fumezi in locuri care nu iti plac. Vei asocia fumatul cu ele si iti va fi mult mai usor sa te lasi;
  • – nu goli scrumiera. Asa vei vedea cat de mult fumezi si, in plus, mirosul degajat de chistoace te va deranja.

Nu in ultimul rand, stabileste-ti o data clara la care te vei lasa de fumat, iar cand vine momentul, fumeaza o ultima tigara, fiind atent la toate senzatiile pe care le simti.  Daca ai facut in prealabil si pasii de mai sus, vei observa ca nu te vei bucura de ea deloc, ba chiar iti va provoca greata. Acesta este momentul cheie in lupta ta de a scapa de acest obicei. Metoda de mai sus este foarte eficienta, intr-un studiu realizat pe 100 de subiecti, 70% au renuntat la tigari urmand pasii de mai sus, unii dintre ei dupa doar doua saptamani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img