marți, 7 mai, 2024

De ce nu este recomandat sa adaugam lapte sau zahar in cafea: un nutritionist explica efectele acestora

Distribuie:

Publicat:

Nu exista vreo modalitate de a testa reactiile organismului la cafea dinainte de a o consuma, dar printre efectele secundare se pot numara: palpitatiile, insomnia, nervozitatea sau chiar atacul de panica.

Organismul fiecarei persoane este unic, iar metabolizarea cofeinei se face in mod diferit pentru fiecare in parte. in timp ce unii oameni pot bea patru cesti de cafea dupa prânz, se simt grozav si noaptea au un somn excelent, o alta persoana ar putea bea o cantitate mult mai mica de dimineata, va avea palpitatii si nu va putea dormi noaptea, scrie huffingtonpost.com. „Unul dintre cele mai puternice efecte fiziologice ale cofeinei este capacitatea de a stimula sistemul nervos pentru a produce adrenalina“, a explicat pentru HuffPost nutritionistul Tamar Samuels, noteaza adevarul.ro.

Eliberarea adrenalinei in sânge creste tensiunea arteriala, bataile inimii si activitatea aparatului respirator, toate acestea putând contribui la senzatia de nervozitate pe care unele persoane o experimenteaza atunci când consuma prea multa cafea.

Desi cafeaua poate fi considerata hrana pentru creier, nu acelasi lucru putem spune atunci când vine vorba de aciditatea din stomac. Oamenii cu tesut esofagian, stomacal si/sau intestinal inflamat pot intâmpina anumite sensibilitati la bauturi care provoaca aciditate, intâmpiniând senzatia de arsura, a explicat nutritionistul. 

Specialistul avertizeaza ca laptele adaugat  in cafea creste aciditatea. De asemenea, zaharul sau indulcitorii artificiali adaugati in cafea pot provoca de la indigestie, la cresterea in greutate sau chiar diabet de tip 2.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img