De ce sa alegi ochelari de soare cu lentile polarizate

0
47

Ochelarii de soare au un rol foarte important, acela de a proteja ochii, asa ca este bine sa alegi o pereche de ochelari de soare polarizati, de calitate, in detrimentul ochelarilor cu diferite forme la moda, ieftini, dar care nu iti asigura niciun fel de protectie pentru ochi. Radiatiile UVA si UVB nu sunt periculoase doar pentru piele, ci si pentru ochi, deoarece pot distruge parti din globul ocular. Lentilele polarizate sunt mai scumpe decat cele normale, insa sunt mult mai benefice si protejeaza mult mai bine ochii de radiatii. Daca iti petreci o mare parte din timp cu activitati in aer liber sau la volan, atunci ochelarii de soare polarizati sunt alegerea ideala pentru tine si ochii tai. Iata ce beneficii ofera ochelarii de soare polarizati si cum sa-i cumperi pe cei potriviti tie!

Ce inseamna lentile polarizate. Trebuie sa stii ca nu toate lentilele polarizate sunt de calitate si eficiente, asa ca daca te hotarasti sa cumperi ochelari de soare polarizati, este bine sa te indrepti spre marcile care ofera siguranta. Ochelarii de soare cu lentile polarizate sunt special conceputi sa reduca luminozitatea, mai ales in situatiile in care lumina se reflecta puternic in apa, strazi, geamuri, capota masinii si diminueaza cu succes acele straluciri deranjante de pe orice suprafata care intra in campul vizual.

Daca nu ai dat importanta pana acum acestui lucru, sa stii ca cromatica lentilelor dicteaza scopul pentru care ochelarii pot fi folositi cu un maximum de beneficii. Astfel, anumiti ochelari sunt ideali pentru condus, altii pentru activitatile de zi cu zi, iar toate aceste lucruri depind de culoarea lentilelor.

Lentile polarizate gri – Este nuanta folosita pentru uz general, intrucat nu denatureaza culorile, reduce cu succes luminozitatea, efectul de orbire si ultravioletele si ofera confort pentru intreaga zi. 

Lentile polarizate maro – Nuanta este foarte buna pentru a bloca lumina albastra din zilele innorate. Este ideala pentru persoanele care practica tenis, golf, schi sau orice sport in aer liber care necesita perceptii vizuale acute si diferentiere de contrast, in care distantele trebuie sa fie apeciate corect. Lentilele maro sunt foarte bune si pentru pescuitul dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu, in situatii de luminozitate mai mica. 

Lentile polarizate galbene – Imbunatatesc contrastul, iar galbenul este ideal pentru a conduce in conditii de lumina scazuta, pentru echitatie in conditii de ceata, nori sau pe timp de noapte. De asemenea, lentila galbena este utila pentru schiori, biciclistii off-road, piloti.

Lentila polarizata roz – Filtreaza lumina albastra, ofera un contrast bun si linistitor pentru ochi. Astfel de lentile sunt recomandate pentru cei care conduc, intrucat lentilele cu tenta roz imbunatatesc vizibilitatea drumului, dar si persoanelor care stau mult in fata calculatoarelor, deoarece au rolul de a reduce oboseala ochilor.

Lentile polarizate albastre – Lentilele albastre sunt apreciate in mediile sportive. Ele au fost aprobate de catre specialisti pentru jucatorii profesionisti de tenis. Reduc cu succes lumina alba reflectata de ceata, zapada sau apa. 

Lentile polarizate verzi – Asigura un contrast bun si linistitor pentru ochi.

Cum actioneaza ochelarii de soare polarizati: In momentul in care lumina intalneste o suprafata plana cum ar fi apa, soseaua, cladirile, ea se reflecta si devine lumina polarizata. Ochelarii de soare polarizati filtreaza orice lumina reflectata si permite patrunderea inspre ochi doar a spectrului de lumina ce nu deranjeaza si nu afecteaza globul ocular. Daca ai tendinta sa cheltui bani pe multi ochelari de soare la un pret mic, este cazul sa renunti la acest obicei si sa investesti intr-o pereche de ochelari de soare polarizati, care iti protejeaza ochii in totalitate si arata foarte bine. Specialistii recomanda ochelarii de soare polarizati deoarece au capacitatea de a reduce ultravioletele, dar si stralucirile ce se reflecta in orice suprafata plana din campul vizual. Astfel ei sunt cea mai buna alegere, nu doar pentru activitatile de zi cu zi, ci si pentru orice tip de sport practicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.