joi, 28 martie, 2024

De Paste, cei cu probleme digestive pot consuma carne de iepure! Iata care sunt beneficiile!

Distribuie:

Publicat:

Carnea de iepure este frageda si foarte usor de digerat, din aceasta cauza fiind recomandata persoanelor cu probleme digestive.

In ciuda retinerilor pe care le au oamenii, carnea de iepure este destul de sanatoasa si are multe beneficii pentru sanatate:

– este o carne mult mai dietetica decat alte sortimente, cu un continut scazut de grasimi. O portie de 100 de grame de carne de iepure contine 173 de calorii, in comparatie cu carnea de pui, care contine 201 calorii, si cu carnea de vita, care contine 295 de calorii. Nici nu se poate compara cu porcul, care contine cam 400 de calorii la o portie de 100 de grame, sau cu carnea de miel, care contine circa 300 de calorii la aceeasi portie.

–  carnea de miel este plina de nutrienti, avand un procentaj ridicat de proteine: la o portie de 100 de grame, ai 28 de grame de proteine usor digerabile, semnificativ mai multe decat in carnea de vita sau pui. Totodata, carnea de iepure este o sursa importanta de fier, care ii si da gustul special. O portie de iepure contine 4 grame de fier, dar si 204 miligrame de fosfor si 292 de grame de potasiu.

–  daca urmezi o dieta saraca in grasimi, atunci ai putea sa incerci sa consumi mai multa carne de iepure. O portie are 6,8 grame de grasime, in comparatie cu vita, care contine 18,3 grame de grasime, sau cu porcul, care contine 9 grame de grasime. O portie de iepure contine 70 de miligrame de colesterol, ceea ce nu este mult fata de alte sortimente de carne. Pentru a avea o dieta sanatoasa, nu trebuie sa depasesti un consum zilnic de 300 de miligrame de colesterol.

– carnea de iepure contine vitamine importante, dintre care o doza mare de vitamina B 12 (o portie contine peste 100% din doza zilnica recomandata). Vitamina B12 joaca un rol esential in functionarea sistemului nervos, dar si in formarea celulelor rosii. Interesant este ca trupul tau are abilitatea de a stoca aceasta vitamina, asa ca, daca vei consuma carne de iepure, vei avea adevarate rezerve in organism pentru „zile negre”. Carnea de iepure mai contine si vitamina B3, o portie avand circa 40% din doza zilnica recomandata. Aceeasi vitamina se gaseste si in carnea de pui si este cea care te ajuta sa te vindeci mai repede atunci cand ai o raceala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img