De unde are Nicusor Dan bani: Ce scheleti se ascund in dulapul candidatului PNL la Primaria Bucuresti

0
41

Nicușor Dan pozează în deputatul care nu are alte venituri în afara salariului primit din Parlament. Cetățeanul.net scrie că fostul șef al USR a protejat interesele unui afacerist cu dosare penale care și-a tras ilegal pe domeniul public ditamai restaurantul pe domeniul public.

Nicușor Dan, numit de unii și „Plicușor Ban”, a intervenit public în apărarea lui Mihai Mitrache, zis „Câine”, atunci când Primăria Sectorului 4 i-a demolat clădirea ridicată ilegal în „Orășelul Copiilor”, unde și-a mai făcut și buletinul ilegal, pe domeniul public, mai precizează sursa citată.

Nicușor Dan are de plătit despăgubiri și cheltuieli de judecată de ordinul sutelor de mii de lei în mai multe procese pierdute cu dezvoltatori imobiliari sau instituții publice, cărora a vrut să le blocheze proiectele. Recent, deputatul și asociațiile „civice” pe care acesta le controlează au fost obligați de judecători la plata unor cheltuielie de judecată – record în favoarea companiilor care dezvoltă proiectul One Floreasca City, la care se va adăuga și plata de daune substanțiale.

Astfel, asociațiile folosite de Nicușor Dan în instanță pentru a bloca One Floreasca City – Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Salvați Bucureștiul au de plătit dezvoltatorilor One Mircea Eliade Properties SRL și Auchan România SA peste 150.000 de lei (circa 31.000 de euro), drept cheltuieli de judecată. Daunele abia urmează, conform cetățeanul.net.

Analistul politic Cozmin Gușă a aruncat o adevărată bombă în spațiul public. Gușă l-a somat pe Rareș Bogdan să spună dacă PNL-ul îi va retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, în cazul în care se va dovedi că acesta din urmă este implicat în Mafia imobiliară din Capitală.

„Întrebare pentru RAREȘ BOGDAN despre NICUȘOR DAN: DACĂ SE VA DOVEDI CĂ NICUȘOR DAN, alias „PLICUȘOR BAN”, ESTE IMPLICAT ÎN ȘMECHERIILE MAFIEI IMOBILIARE DIN BUCUREȘTI, CU BENEFICII MATERIALE PENTRU SINE SAU APROPIAȚII SĂI, VEI SOLICITA PNL-ului SĂ SCHIMBE CANDIDATUL ȘI SĂ SUSȚINĂ PE ALTCINEVA? Desigur că puteam să-i adresez lui Rareș această întrebare într-o conversație telefonică, însă înafara relației de prietenie veche pe care o avem, eu sunt analist public, el e om politic si prim-vicepreședinte PNL, iar viitoarea administrare a Bucureștiului este o treabă de maximă responsabilitate”, a scris pe Facebook Cozmin Gușă.

Analistul politic a vorbit despre strategia lui Nicușor Dan și a ONG-urilor pe care le controlează de a bloca în instanță marile proiecte imobiliare ale Capitalei, până când dezvoltatorii acceptă să „cotizeze”.

„Așadar, informațiile care circulă, din surse de încredere (!), sunt cam așa: există câțiva oameni de afaceri care-n ultimii ani, dorind să dezvolte proiecte imobiliare, s-au lovit de reclamațiile formale ale lui Nicușor Dan, care le-ar fi condiționat „PACEA”, de oferirea unor sume de bani ca sponsorizări (subiectul are mare notorietate în lumea de afaceri bucureșteană!); în plus, se pare că este chiar o înregistrare ambientală a unei discuții incriminatoare dintre „Plicușor” și tatăl unui consilier general al USR (impus pe listă chiar de către Nicușor Dan!), care tată are interese imobiliare comune cu celebrul “BENEFICIAR” Costanda”, a mai scris Cozmin Gușă.

Nicușor Dan și asociația pe care o conduce, „Salvați Bucureștiul”, au intervenit în procesul în care Mihai Mitrache a dat în judecată Primăria Sectorului 4, care se întinsese ilegal tocmai pe spațiul verde al „Orășelului Copiilor”.

Presa a dezvăluit că în același parc deține un restaurant și prietenul lui Nicușor Dan, Dan Trifu, președintele ONG-ului EcoCivica „partener” în mai multe procese, cu „Salvați Bucureștiul”.

„Considerăm că Dispoziţia nr. 3339/02.12.2018 emisă de Primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti este ilegală şi aduce atingere calităţii locuirii reclamantei. (…) Se generează un prejudiciu familiei Mitrache, care are locuința în respectivul imobil (desființarea printr-o dispoziție ilegală a locuinței unei familii cu copii mici este motivul principal pentru care subscrisa a intervenit în prezența cauză)”, se arată în cererea de intervenție accesorie a Asociației „Salvați Bucureștiul”.

Familia afaceristului Mihai Mitrache „cu copii mici” nu a locuit niciodată în „Orășelul Copiilor”, stabilirea (ilegală) a domiciliului acolo fiind făcută doar pentru a împiedica autoritățile locale de a evacua construcția ilegală, susțin sursele Cetățeanul.

Ipocrizia lui Nicușor Dan a mers și mai departe. „Apărătorul spațiilor verzi” a apărat dreptul lui Mitrache de a ocupa abuziv tocmai spațiul verde. Nu a contat nici faptul că restaurantul lui Mitrache nu avea niciun fel de autorizație, iar afaceristul nu mai plătise de ani buni taxe către stat, scrie sursa citată.

„Din păcate, există o practică a autorității publice locale de a desființa imobile din Orășelul Copiilor pe baza unor dispoziții similare celei în cauză. (…) Dispoziția de desființare este vădit ilegală cu privire la construcția inițială de 81 mp. construită înainte de intrarea în vigoare a legii construcțiilor și a legislației secundare aferente, chiar dacă Orășelul Copiilor face parte din domeniul public”, se arată în cererea de intervenție.

  

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.