vineri, 1 decembrie, 2023

Decizia de ULTIM MOMENT a lui Traian Basescu! A fost EXCLUS din PMP

Distribuie:

Publicat:

Decizie de ultima ora in partidul fostului presedinte Traian Basescu! Presedintele filialei Salaj a PMP, deputatul Liviu Balint, a fost exclus din partid pentru ca a votat, miercuri, pentru motiunea de cenzura impotriva Guvernului, Eugen Tomac, presedintele executiv al formatiunii numindu-l “maidanez politic”si cerandu-i demisia din functia de parlamentar, scrie AGERPRES.

“Ceea ce s-a intamplat ieri (miercuri – n.r.) mi-a lasat un gust amar. In acea zi, presedintele PMP Salaj, Liviu Balint, a decis un lucru inacceptabil in politica pe care partidul nostru o promoveaza, si anume sa se comporte ca si cum mandatul i-ar apartine lui, pe persoana fizica, astfel ca poate face ce vrea cu el, dupa cum ii dicteaza constiinta, desi, politic, noi am luat o decizie foarte clara de a sta deoparte de jocul PSD. Incalcand principalele elemente de bun simt in politica, Liviu Balint s-a dedat la un comportament de maidanez politic, crezand ca poate face ceea ce doreste cu mandatul pe care i l-a dat partidul. Si pentru ca noi, cei cu bun simt din PMP, credem ca politica se face respect fata de cetateni, fata de colegi, cu angajamente politice ferme, am luat decizia de a-l exclude din partid. Asa vom proceda de fiecare data cand un coleg de-al nostru va crede ca a venit de acasa cu functia in sac. In politica este nevoie de munca in echipa, de atitudine politica si de responsabilitate”, a declarat Eugen Tomac, joi seara, intr-o conferinta de presa la Zalau.
Presedintele executiv al PMP a subliniat ca il asteapta pe Liviu Balint sa mearga luni la grupul parlamentar cu demisia din functia de deputat si sa lase locul urmatorului de pe lista, pentru ca mandatul nu este al lui, ci al partidului.

Excluderea din PMP a deputatului Liviu Balint duce si la pierderea functiei de presedinte a organizatiei din Salaj. In locul sau, pana la urmatoarea sedinta a forului de conducere in care se va stabili noul presedinte interimar al organizatiei salajene, partidul va fi condus de prim-vicepresedintele Fekete Carol.

Liviu Balint si-a explicat gestul de la motiunea de cenzura intr-o postare pe Facebook, precizand ca, in opinia sa, tara risca o criza politica si economica prin ramanerea premierului Grindeanu in fruntea Guvernului.

“Toata activitatea institutiilor din tara si a ministerelor era blocata in acest moment. Nu vedeam nicio rezolvare prin a ramane Grindeanu premier, alaturi de un ministru si secretarul general al Guvernului, in persoana lui Victor Ponta, fara nicio legitimitate si sustinere politica in spate. Se risca aruncarea Romaniei intr-o mare criza politica, cat si intr-o criza economica. De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucreaza in ministere este blocata total. Tinand cont ca urmeaza vacanta parlamentara pana in septembrie, nu se mai intampla nimic, iar tara nu trebuia sa ramana in blocaj. Eu am ajuns in Parlamentul Romaniei sa ii reprezint pe cetateni si sa votez, indiferent daca votez pro sau contra”, si-a argumentat deputatul PMP pozitia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img