marți, 5 martie, 2024

Decizie cruciala luata de SUA

Distribuie:

Publicat:

Fortele aeriene ale SUA au trimis sambata bombardiere B-52 in Qatar pentru a se alatura luptei impotriva gruparii teroriste Stat Islamic in Irak si Siria, aceasta fiind pentru prima data cand bombardiere americane stationeaza in Orientul Mijlociu de la incheierea Razboiului din Golf in 1991, transmite Reuters.

„B-52 demonstreaza hotararea noastra permanenta de a aplica presiune constanta asupra Daesh si de a apara si pe viitor regiunea de orice situatie neprevazuta”, a declarat general locotenentul Charles Brown, comandant al Comandamentului Central al Fortelor aeriene ale SUA.

Locotenent colonelul Chris Karns, purtator de cuvant al Comandamentului Central, a declarat ca nu poate preciza numarul exact de bombardiere B-52 trimise la baza aeriana Al Udeid din Qatar din „motive de securitate a operatiunilor”.

General locotenentul Charles Brown a explicat ca bombardierele sunt capabile sa efectueze bombardamente de precizie si sa desfasoare o serie de misiuni, printre care atacuri strategice, operatiuni de sprijin aerian apropiat, operatiuni de interdictie aeriana si operatiuni maritime.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img