vineri, 19 aprilie, 2024

Descinderi la Episcopia Husilor : DNA Iasi au retinut 3 preoti pentru santaj. Poveste incredibila!

Distribuie:

Publicat:

In urma cu putin timp, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi au emis o ordonanta de retinere pe numele a trei preoti sub acuzatia de santaj. Provestea este cat se poate de spumoasa pentru ca preotii se amenintau intre ei, inclusiv cu publicarea pe internet a unor filmulete compromitatoare.

In cursul zilei de maine, cei trei vor fi dusi in fata instantei de judecata pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva.

Unul dintre preoti este destul de cunoscut in Biserica Ortodoxa Romana, ocupand o functie importanta.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 15 iunie 2017, a inculpatilor:

JITARU SEBASTIAN CRISTI, preot arhimandrit la Catedrala Episcopala Husi, 

DAMIAN GHEORGHE, preot de caritate la Spitalul Judetean Vaslui,

BUMBU RAZVAN MIHAIL, preot paroh la Parohia Valeni, jud. Vaslui, 

cu privire la savarsirea infractiunii de santaj.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a amenintat o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru aceasta din urma, in scopul de a dobandi, in mod injust, atat un folos patrimonial cat si unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati in intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea ca acestia au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta „avansare”.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentati, la data de 16 iunie 2017, Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie. 

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie Iasi.

VOM REVENI IN EDITIA DE MAINE CU DETALII

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img