Descoperire istorica. Oameni buni, Calul din Troia nu era cal!

0
67

Calul din Troia? Gaselnita tactica a lui Ulise pentru a infrange rezistenta celor din Troia, bazandu-se pe curiozitatea de nestapanit in fata noului… Ei bine, unul din miturile umanitatii trebuie rescris, deoarece… Calul din Troia nu era cal!

Francesco Tibon, arheolog specializat in istorie navala, cercetator la Universitatea din Marsilia, crede ca omenirea a fost inselata vreme de cateva mii de ani de o eroare de traducere si ca darul lui Ulise pentru troieni nu a fost un cal, ci o nava, informeaza ilfattoquotidiano.it. Arheologul, care si-a publicat studiul in revista Archeologia Viva, explica ca de vina sunt traducerile succesive ale operei lui Homer, incluzand aici chiar si Eneidele lui Virgiliu, care au fost confundat hippos – cal, in greaca veche, cu un tip de nava feniciana, care se numea Hippos. 

”Introducerea intelesului real al cuvantului hippos, in textele lui Homer, nu schimba absolut deloc sensul istoriei, dar strategia lui Ulise, prin care aheii au reusit sa cucereasca Troia, capata o dimensiune mai putin suprarealista, mai plauzibila, pentru ca este mai plauzibil faptul ca intr-o nava se pot ascunde intr-adevar suficienti soldati, care sa cucereasca cetatea, decat intr-un cal. Pe scurt, nu a existat niciun cal de lemn in Troia, nici macar in versurile lui Homer”, spune arheologul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.