Remediu ce regleaza nivelul glicemiei si colesterolului

0
65

Pentru a determina daca bautura din dovleac are efecte pozitive in cazul tau, este recomandat sa-ti masori valorile glicemiei si ale colesterolului inainte de a incepe si dupa tratament.

Diabetul si bolile cardiovasculare sunt cunoscute drept ucigasi „tacuti”. Tocmai de aceea este foarte important sa tii sub control aceste afectiuni. Un nivel echilibrat de zahar in sange si colesterol este esential pentru a preveni aparitia complicatiilor problemelor mentionate mai sus. In cele ce urmeaza, iti prezentam cel mai bun remediu ce regleaza nivelul glicemiei si al colesterolului.

Acest remediu actioneaza si ca adjuvant al altor tratamente pentru reglarea nivelelor de hormoni implicati in dezvoltarea acestor afectiuni. Desigur, remediul pe care urmeaza sa il prezentam trebuie sa fie insotit si de o nutritie echilibrata si miscare.

Ce este diabetul si de ce apare?

Diabetul zaharat este o afectiune cronica ce apare atunci cand pancreasul nu functioneaza in mod corespunzator si nu produce suficienta insulina. Este posibil si ca pancreasul sa produca suficienta insulina, dar aceasta sa nu fie folosita in mod adecvat.

Insulina are rolul de a regla cantitatea de zahar din sange. Prin urmare, problemele legate de secretia sau utilizarea deficitara a acestui hormon determina cresterea nivelului glicemiei. Acest lucru inseamna ca diabetul nu reprezinta un nivel ridicat de zahar in sange, ci inabilitatea pancreasului de a gestiona in mod corect cantitatea de insulina.

Daca diabetul nu este tinut sub control, acesta poate afecta organele sau sistemele corpului. In cazurile extreme, se poate ajunge la amputarea membrelor inferioare.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), nivelurile ridicate de zahar in sange au cauzat 2.2 milioane de decese in anul 2012, iar in 2014, 8.5% dintre adultii planetei sufereau de diabet.

Aceeasi organizatie estimeaza ca, in anul 2030, diabetul va fi a saptea cauza de deces la nivel mondial. De aceea, este foarte important sa iei masuri din timp si sa folosesti remedii ce regleaza nivelul glicemiei.

De ce sa iti controlezi nivelul de colesterol?

Pentru o sanatate fizica optima, este necesar sa iti controlezi si nivelul de colesterol. Acesta reprezinta o substanta ce este prezenta in toate celulele corpului si care este necesara pentru functionarea optima a organismului. Insa, atunci cand exista un exces, colesterolul se amesteca cu alte substante si infunda vasele de sange.

Atunci cand vasele de sange se infunda, apare ateroscleroza. La randul ei, ateroscleroza provoaca aparitia afectiunilor cardiace.

Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma faptul ca afectiunile cardiace au cel mai mare risc de deces, facand anual 17 milioane de victime. De asemenea, un numar mare de oameni diagnosticati cu hipercolesterolemie nu primesc un tratament adecvat si nu merg la medic in mod regulat.

Daca vrei sa-ti reduci riscul de a dezvolta o problema cardiovasculara, este important sa ai grija ce alimente consumi. Evita sa adopti un stil de viata sedentar si incepe sa faci miscare pentru a-ti imbunatati calitatea vietii.

Suc de dovleac ce regleaza nivelul glicemiei si al colesterolului

Ingrediente

1/2 cana de dovleac (100 g)

1 pahar de apa (200 ml)

Mod de preparare

Pune bucatile de dovleac crud intr-un blender impreuna cu apa si amesteca pana obtii o bautura omogena.

Consistenta acestei bauturi depinde de gusturile tale. De aceea, cantitatea de apa folosita pentru prepararea acestei retete poate varia. Noi iti recomandam sa folosesti un pahar de apa proaspata.

Pentru rezultate optime, ar trebui sa consumi acest suc in fiecare zi, inainte de micul dejun, timp de o luna. Nu este indicat sa adaugi zahar. Daca doresti, poti adauga putin indulcitor natural non-caloric.

Care sunt beneficiile dovleacului pentru sanatate?

Dovleacul contine o cantitate mare de fibre, vitamina A, B6 si E, potasiu, fier, riboflavina si fosfor. Aceasta bautura regleaza nivelul si glicemiei si al colesterolului, dar si nivelul de trigliceride.

Te intrebi cum este posibil acest lucru? Bautura prezentata mai sus sustine eliminarea toxinelor din sange si curata arterele, eliberandu-le astfel de colesterolul rau acumulat (LDL) si prevenind aparitia bolilor cardiovasculare.

Continutul de fibre al dovleacului ajuta la combaterea constipatiei si imbunatateste functionarea sistemului digestiv. De asemenea, dovleacul te ajuta sa fii mai sanatos si sa elimini toate substantele de care nu ai nevoie din organism.

Dovleacul regleaza nivelul glicemiei

Cand vine vorba despre efectele dovleacului asupra glicemiei, mai multe studii au demonstrat actiunea acestuia in reglarea nivelului de insulina la sobolani. Cercetatorii au testat apoi efectele dovleacului in cazul bolnavilor de diabet si s-au declarat incantati de rezultatele pozitive obtinute.

Adaugand dovleac in dieta ta sub forma de suc sau supa, te vei bucura de numeroase beneficii. Desigur, nu trebuie sa uiti ca o alimentatie echilibrate este cheia unei sanatati de fier. Evita sa consumi alimente ce iti afecteaza nivelul de zahar si colesterol.

In plus, nu uita sa mergi la medic in mod regulat pentru a-ti verifica starea de sanatate si a monitoriza nivelurile hormonale. In cazul in care descoperi nereguli, ia masurile necesare cat mai rapid.

Este important sa descoperi orice afectiune in stadiile sale timpurii, pentru a putea actiona rapid si a evita consecintele grave pe termen lung. De asemenea, nu uita sa incluzi activitatea fizica preferata in rutina ta zilnica. Evita stilul de viata sedentar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.