joi, 2 mai, 2024

Detalii BOMBA – ‘Minunea’ prin care Adrian Georgescu a ajuns sa detina functia de consul al lui Dacian Ciolos

Distribuie:

Publicat:

Detalii neștiute până acum ies la iveală! Cine este, cu adevarat, consulul lui Dacian Cioloș și cum a reușit acesta să ocupe funcții importante.

Adrian Georgescu a  ajuns să ocupe scaunul de consul general ca printr-o minune. Cel care a făcut posibilă minune fiind nimeni altul decât Dacian Cioloș,pe vremea când era premier.

 

National.ro spune că,în  toată polologhia trimisă instanţei de apel, Adrian Georgescu nu face decât să-şi zugrăvească un portret de diplomat de carieră (ceea ce nu este), să se laude cu activităţile consulare (altfel normale, intră în atribuţii), să se plângă de faptul că revocarea din funcţia de consul general îi strică pensia, deci şi veniturile (de afaceri şi firmele în care este băgat nu zice nimic), de faptul că rechemarea nu este motivată (ar fi fost suficient să iasă din birou să vadă cozile la serviciile consulare). Şi multe alte bazaconii care denotă că pensionarul Adrian Georgescu nu are ce căuta în diplomaţie. Dar să le luăm pe rând. Georgescu începe, fireşte, prin a se lăuda punând în vedere judecătorilor că anterior numirii în funcţia de consul general al României la Milano a fost consilier economic în cadrul Consulatului (2008), numit prin ordin de ministru. Ghici de cine? De finul  Ovidiu Silaghi, ministru pentru IMM la acea vreme. În funcţia de consul general a ajuns (în 2016) în urma unei selecţii „realizată de o comisie de evaluare din cadrul MAE”. Vă explicăm noi cum e cu marea selectare: selecţia s-a desfăşurat la telefon şi a constat în două întrebări mari şi late: în ce ţară ai vrea să mergi şi ce ştii despre statul respectiv. Atât! Asigurarea cu „conştiinciozitate” în străinătate a drepturilor şi intereselor celor 200.000 de români din aria de competenţă, de care face atâta caz Adrian Georgescu în cererea de chemare în judecată, poate fi verificată şi contrazisă lejer: prin introducerea programărilor online, fostul consul le-a făcut viaţa amară conaţionalilor, i-a pus pe drumuri chemându-i şi de trei ori pentru un singur serviciu consular, „stranierii” ajungând să plătească intermediarilor pentru un loc care să le asigure rezolvarea problemelor.  În plus, activitatea consulară a scăzut dramatic faţă de anii trecuţi, lucru ce poate fi iarăşi verificat cu uşurinţă la Departamentul Consular din MAE, scrie national.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img