sâmbătă, 4 mai, 2024

Detalii SOC din dosarul in care a fost retinut fostul sef DIPI: Sedinte de samanism cu droguri la o cunocuta clinica

Distribuie:

Publicat:

Trei persoane acuzate că organizau într-o casă din Dâmbovița întâlniri de consum de droguri de mare risc au fost reținute de procurorii DIICOT Brașov.  Cele trei persoane reținute sunt cercetate într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, au anunțat procurorii brașoveni.

Una dintre persoane este Gelu Oltean, fost şef DIPI, serviciul secret al MAI, a doua persoană este Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, iar a treia persoană este un cetăţean englez.

Potrivit DIICOT, persoanele reținute organizau întâlniri pentru consum de droguri în județul Dâmbovița. „Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, au mai anunțat procurorii brașoveni.

Potrivit unor surse judiciare, şi la clinina deţinută de Vanessa Youness se organizau şedinţe de şamanism cu droguri, cu cetăţeanul englez pe post de "şaman".

Gelu Oltean vorbea în urmă cu câteva luni despre drogul Ayahuasca, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, spunând că "este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, întra-devăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta".

Vanessa Amal Youness, o femeie de 34 de ani, este cercetată de procurorii DNA într-un dosar care vizează acuzații grave de luare de mită. Suma vehiculată este de un milion de euro, iar banii ar fi fot ceruți pentru intervenţia pe lângă premierul Emil Boc în legătură cu plata unor licenţe Microsoft. Din dosarul procurorilor reiese că Vanessa Amal Youness este acuzată că ar fi primit mită un milion de euro în 2011. În locuința femeii a fost găsită o carte primită de Emil Boc, în 2009, cu ocazia unei vizite la UPU SMURD Bucureşti. În carte apare dedicația: ”Domnului Prim Ministru Emil Boc Cu ocazia vizitei la UPU-SMURD Bucureşti din partea medicilor şi medicilor rezidenţi în Medicina de Urgenţă. 10.07.2009 Bucureşti”.

"Ce este adevărat despre domnișoara doctor Vanessa Youness și ce vă pot spune este că și-a învins o boală incurabilă, datorită forței și a credinței sale. A dezvoltat mai multe proiecte, printre care promovarea unui produs românesc familiilor regale din țările Golfului și dacă ar mai fi fost o sută de persoane ca ea în țară, cu siguranță ar fi crescut PIB-ul României. Și toate astea la douăzeci și ceva de ani. Într-adevăr, din păcate, în România, dacă ești tânără, frumoasă, spirituală, bogată și deșteaptă nu ai cum să fii iubită și trebuie să se găsească ceva ca să arătăm lumii că așa ceva nu există, toți suntem la fel. Și ne simțim confortabil doar punându-i pe toți în aceeași oală: vulgaritate, infracțiune, mizerie etc. Dar vă asigur că este la polul total opus și toată lumea care a ajuns să discute cu dânsa măcar o dată, poate să confirme ce spun eu. Dar eu am încrederea că justiția română își face datoria și practicile abuzive ale DNA -ului se vor opri. Eu datorită ei m-am vindecat de numeroase boli, nu mai iau nici un medicament din multele pe care le luam înainte și pentru asta îi sunt recunoscător", spune Gelu Oltean, într-un interviul pentru EvZ, în 25 februarie 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img