Deutsche Bank propune o taxa de 5% pentru angajatii care vor lucra de acasa dupa sfarsitul pandemiei

0
36

 

Deutsche Bank vrea impunerea unei taxe de 5% în sprijinul angajaţilor cu salarii mici. Luke Templeman, strateg în cadrul băncii, spune că angajaţii care lucrează în regim remote tind să aibă venituri peste medie, anunță MEDIAFAX.

Un echipă de cercetare din cadrul Deutsche Bank spune că angajaţii ar trebui să plătească o taxă de 5% pentru „privilegiul” de a lucra de acasă după ce va lua sfârşit pandemia de coronavirus, în condiţiile în care veniturile strânse datorită iniţiativei ar fi folosite pentru a-i ajuta pe angajaţii cu salarii mici, notează CNBC.

Luke Templeman, strateg în cadrul celei mai mari bănci din Germania, consideră că angajaţii care lucrează în regim remote tind să aibă venituri peste medie şi, bazându-se pe media salarială a persoanelor care lucrează de acasă, a calculat că taxa ar putea veni atât în beneficiul companiilor cât şi al angajaţilor.

„Aveam nevoie de mult timp de o astfel de taxă pentru angajaţii remote, iar coronavirusul a făcut tot mai evident acest fapt. Lucratul de acasă va deveni noul normal după încheierea pandemiei”, spune strategul. De exemplu, dacă luăm în calcul un salariu de 55.000 din SUA, taxa de 5% s-ar traduce prin 10 dolari pe zi, sumă plătită zilnic de angajat pe transport, mâncare şi îngrijirea hainelor.

Templeman estimează că măsura ar strânge anual 48 de miliarde de dolari în Statele Unite, aproape 7 miliarde de lire în Marea Britanie şi circa 16 miliarde de euro în Germania. De asemenea, strategul spune că taxa s-ar aplica doar în situaţia în care guvernele şi-ar retrage recomandările privind munca de acasă şi nu s-ar aplica liber-profesioniştilor şi angajaţilor cu venituri mici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.