duminică, 19 mai, 2024

Dezvaluiri incendiare! Sacalii imobiliari au sarit ca hienele pe vila de lux a unui medic grec! Afaceristi controversati vor sa puna stapanire pe o zona de vis – FOTO

Distribuie:

Publicat:

O situatie de-a dreptul scandaloasa se intampla intr-o zona luxoasa de la marginea orasului, aflata in plina dezvoltare • Un medic grec care a cumparat in urma cu mai multi ani o proprietate de la un speculant local este acum in vizorul sacalilor imobiliari • Profitand de absenta medicului din Iasi, au pus ochii pe vila respectiva si au inceput sa o renoveze fara acordul sau instiintarea acestuia, cel mai probabil pentru a o vinde mai departe • Vecinii au alertat autoritatile de acest fapt si sunt revoltati ca rechinii imobiliari vor sa vanda casa grecului catre alti cumparatori aflati in necunostinta de cauza

Medicul grec Vasileios Bithas a achizitionat in urma cu mai multi ani o proprietate imobiliara aflata la marginea Iasului, unde intentiona sa ridice o vila de lux in care urma sa locuiasca impreuna cu familia sa. Fiind cetatean grec si pentru ca legislatia Romaniei nu permitea la vremea respectiva ca un cetatean strain sa fie proprietar de teren in tara noastra, acesta a facut un antecontract de vanzare-cumparare in care au fost mentionate o serie de conditii prin care medicul Vasileios Bithas urma sa devina proprietar in acte abia dupa ce erau finalizate procedurile de obtinere a cetateniei, iar vanzatorul avea sa se ingrijeasca de toate aceste lucruri.

Concret, este vorba despre un teren de 1.133,99 mp, pe care Vasileios Bithas l-a achizitionat de la Corina Maruntelu si Marian Maruntelu contra sumei de 30 de milioane de lei vechi in anul 2004. Cei doi soti cumparasera terenul respectiv cu doi ani inainte de la o batrana din Botosani, la preturi mult mai mici. Conform clauzelor contractuale, proprietatea urma sa fie trecuta pe numele cetateanului elen, dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana sau dupa ce medicul si-ar fi obtinut cetatenia romana. Intre timp, acesta putea sa se foloseasca cum dorea de teren.

"Noi, Maruntelu Corina si Maruntelu Marian, ne obligam sa incheiem cu domnul Bithas Vasileios act de vanzare-cumparare in forma autentica, transferand dreptul de proprietate al suprafetei de teren atunci cand sunt indeplinite conditiile legale, respectiv cetatenii straini vor putea dobandi drept de proprietate asupra suprafetelor de teren pe teritoriul Romaniei… Intelegem sa predam domnului Bithas Vasileios dreptul de folosinta asupra suprafetei de teren descrisa mai sus, incepand de azi, data autentificarii prezentului antecontract…Suntem de acord ca domnul Bithas Vasileios sa-si ridice constructii si sa imprejmuiasca terenul descris mai sus, fara alta interventie din partea noastra la organele competente… Instituim pe aceasta cale obligatia pentru mostenitorii nostri legali ca in caz de deces sa incheie in fata autoritatilor actul de vanzare-cumparare pentru suprafata de teren cu domnul Bithas Vasileios sau mostenitorii legali ai acestuia", se arata in antecontractul de vanzare-cumparare incheiat intre sotii Maruntelu si Vasileios Bithas.

Continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img