vineri, 3 mai, 2024

Dezvaluirti bomba in cazul Black Cube. Un personaj controversat din interiorul operatiunii A MURIT

Distribuie:

Publicat:

Noi dezvaluiri in dosarul Black Cube. Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, ar fi fost spionata cu acordul unei agentii romanesti de spionaj, sustine jurnalistul Alecu Racoviceanu. Acesta a explicat ca se bazeaza pe interogatoriul luat de DIICOT lui Dan Zorella, unul dintre directorii si fondatorii Black Cube in Israel – fost ofiter de informatii israelian. Din interogatoriu reiese ca Dan Zorella a apelat la Meir Dagan, parintele profesional al celor care lucreaza la Black Cube si cel mai longeviv director al Mossad, pentru a sti daca are acordul din Romania, ca sa o spioneze pe sefa DNA. Meir Dagan a murit a doua zi dupa ce cei de la Black Cube au venit in Romania si au inceput operatiunea.

Afacerea Black Cube de spionare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ramane un mister, care promite dezvaluiri spectaculoase in preajma alegerilor. Un document din ancheta a aparut duminica in presa. Este vorba despre grila de intrebari formulata de catre procurorii DIICOT la audierea lui Dan Zorella, fost ofiter de informatii israelian, cel care declara vineri ca operatiunea ar fi avut avizul SRI si al sefului statului.

Alecu Racoviceanu, invitat duminica intr-o emisiune TV, spune ca declaratia lui Dan Zorella ridica semne de intrebare privind capacitatea DIICOT de a continua ancheta.

“Colegii au obtinut o continuare a declaratiei pe care Dan Zorella – fost ofiter de informatii israelian, actual pensionar – data in fata anchetatorilor din Israel, care practic transmiteau grila de intrebari formulata de catre procurorii DIICOT. Declaratia lui Dan Zorella ridica, intr-adevar, cateva semne de intrebare privind capacitatea oricui, nu numai DIICOT, de a continua ancheta. El spune ca Meir Dagan este, pe langa parintele profesional al celor care lucreaza la Black Cube, cel mai longeviv director al Mossad. La el s-ar fi apelat pentru a verifica in Romania daca exista un acord. Ori Meir Dagan a murit a doua zi dupa ce cei de la Black Cube vin in Romania si incep operatiunea. Aceasta intalnire ar fi avut loc pe 1 februarie si 16 martie, iar Meir Dagan a murit de cancer la ficat pe 17 martie. A murit la scurt timp dupa ce i-ar fi raspuns lui Zorella ca “totul este ok”, a explicat Alecu Racoviceanu.

“Acest om spune ca s-a dus la Meir Dagan si i-a spus: am fost contactat de un roman, fost ofiter SRI, si el imi spune ca daca o spionez pe Laura Codruta Kovesi, sefa DNA din Romania, am acordul unei agentii romanesti de spionaj. Acelasi Dan Zorella sustine ca a fost sunat inapoi de Meir Dagan, cu patru-cinci zile inainte ca Meir sa moara, si ar fi spus: ai acest acord, continua operatiunea din Romania. Cum verifici?”, a mai spus Alecu Racoviceanu.

Dan Zorella nu are insa inregistrare pentru convorbirea cu Meir Dagan, insa le-a spus anchetatorilor ca a fost vazut de agentii de securitate ai lui Dagan intrand la fostul sef.

In cazul spionarii sefei DNA au fost arestati doi agenti Black Cube si fostul ofiter SRI Daniel Dragomir. Acesta ar fi comandat operatiunea in numele altor persoane pe care DIICOT incearca acum sa le identifice.

Declaratia lui Dan Zorella, unul dintre agentii Black Cube audiati, a aparut in presa vineri, 21 octombrie. Dan Zorella sustine, fara probe insa, ca el stia ca actiunea Black Cube are avizul SRI si al sefului statului. Presedintele Klaus Iohannis a negat categoric orice implicare a sa ori a SRI in cazul Black Cube.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img