Se vorbeşte adesea despre alimentele care trebuie evitate în caz de diabet. Dar este important de ştiut şi care sunt alimentele indicate în această afecţiune. De exemplu, legumele, care, în afara numeroaselor beneficii pe care le au, contribuie şi la reglarea glicemiei şi la menţinerea sănătăţii inimii.
Diabetul este o afecţiune cronică asociată cu numeroase alte probleme de sănătate. Printre acestea, se numără ficatul gras, excesul de colesterol rău, afecţiunile cardiace (infarctul) şi chiar anumite tipuri de cancer. De aceea, consumând alimente recomandate în diabet, cum sunt legumele, ai grijă şi de sănătatea inimii şi a ficatului.
Legumele trebuie să facă parte dintr-o alimentaţie sănătoasă. În afara vitaminelor şi mineralelor pe care le furnizează, legumele contribuie şi la reglarea zahărului din sânge. Jill Weisenberger, nutriţionist american care a scris mai multe cărți despre această patologie, recomandă în mod special anumite legume, potrivit EatingWell.
Morcovii
Bogaţi în vitamina A, necesară pentru vedere şi imunitate, morcovii sunt şi sursă de fibre, care induc senzaţia de saţietate. De aceea, consumând mai des morcovi, vei fi mai puţin tentat să mănânci gustări care pot creşte glicemia.