duminică, 26 mai, 2024

Ridurile tip cod de bare: de ce apar şi cum pot fi eliminate

Distribuie:

Publicat:

Cu trecerea anilor, mai ales femeile observă formarea unor riduri verticale deasupra buzei superioare. Ele sunt cunoscute şi ca riduri cod de bare. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce apar aceste riduri și cum pot fi ele eliminate cu ajutorul tratamentelor minim invazive.

„În general, ridurile cod de bare sunt cauzate de faptul că organismul nu mai produce colagen, iar pielea își pierde treptat volumul pe măsură ce îmbătrânim. În trecut, aceste riduri verticale ce apar deasupra buzelor, sub nas, se numeau ridurile fumătorului. Acest lucru s-a schimbat fiindcă s-a demonstrat că ele apar nu doar la persoanele fumătoare, ci și la cele care nu fumează, ca semn al îmbătrânirii. Moștenirea genetică, expunerea în exces la soare și consumul de lichide cu paiul se numără printre principalele cauze.”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Mai frecvente la femei  

„În general, ridurile cod de bare sunt mai frecvent întâlnite la femei. Bărbații sunt mai feriți, iar asta se datorează foliculilor de păr care acționează ca un buffer la încordarea mușchiului din acea zonă. La femei, în schimb, pe măsură ce volumul se pierde, ridurile încep să își facă apariția. Odată apărute, dau un aspect de chip îmbătrânit, mereu trist sau plictisit”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img