Diareea, un simptom al unui virus care circula intens in sezonul rece

0
78

Infecția cu norovirus poate cauza diaree • Cum se transmite norovirusul • Ce alte simptome poți avea • Ce tratamente te ajută să scapi de diaree

Un virus care se răspândește cu ușurință în școli și în spitale în sezonul rece poate fi de vină pentru episoadele diareice care nu au drept cauză o alergie sau intoleranță alimentară. Acest virus este cunoscut și sub numele de „virusul Norwalk” (norovirus) sau „virusul vărsăturilor de iarnă”, pentru că este mai frecvent în perioada noiembrie-aprilie, deși poate fi contractat în orice moment al anului.

Pentru că ne apropiem rapid de sezonul rece, atât calendaristic, dar mai ales din punctul de vedere al temperaturilor, e important să recunoști simptomele infecției cu norovirus, căile prin care se transmite, dar și metodele prin care poți scăpa rapid de simptomele neplăcute, între care și diareea.

Cum se transmite norovirusul?

Virusul despre care facem vorbire este foarte ușor de contractat în spații închise și aglomerate, cum ar fi școlile, grădinițele, spitalele sau centrele de îngrijire pentru bătrâni.

CONTINUAREA PE CSID.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.