”Otetul celor patru hoti”: Remediu naturist cu efect antibacterian si antiseptic – Intareste sistemul imunitar

0
31

Leacul cunoscut ca oţetul celor patru hoţi este un remediu naturist despre care se spune că ar fi fost descoperit şi folosit în timpul epidemiei de ciumă. Timp de secole, a fost folosit ca tonic pentru sănătate, căci are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antiseptice şi antifungice. În plus, întăreşte şi sistemul imunitar.

Legenda spune că în timpul epidemiei de ciumă din secolul al XVIII-lea, un grup de tâlhari jefuiau casele şi mormintele celor bolnavi sau decedaţi de această molimă. Deşi intrau în contact cu ciuma, hoţii nu se îmbolnăveau. Secretul lor? Un tonic din ierburi ce a devenit cunoscut drept „oţetul celor patru hoţi“. Când autorităţile i-au prins pe tâlhari, aceştia au fost de acord să ofere reţeta oţetului, în schimbul libertăţii. Astfel, ingredientele şi modul de preparare au fost scrise pe hârtii şi postere, lipite pe zidurile oraşelor europene lovite de ciumă.

De-a lungul anilor, au apărut mai multe variante ale reţetei. Cea originală, însă, a inclus mai multe ierburi şi rădăcini îmbibate zile întregi în oţet de vin alb. Oamenii de ştiinţă cred că preparatul a funcţionat împotriva ciumei deoarece a respins insectele, inclusiv puricii, care răspândeau boala, scrie clicksanatate.ro.

continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.