miercuri, 8 mai, 2024

Dieta de slabit a frantuzoaicelor

Distribuie:

Publicat:

Branzeturi sofisticate, vinuri aro­mate, produse rafinate de pati­serie – croissante, baghete – la fiecare colt de strada. Şi totusi, femeile din Franta sunt vestite pentru silueta lor sub­tire, mentinuta pana la varste inain­tate. Cum reusesc, oare? Nutritio­nistii au aruncat o privire in obiceiurile lor culinare si iata ce au observat: 

Frantuzoaicele isi rezerva timp pentru ma­sa, care trebuie sa fie relaxata si niciodata pe fuga sau in picioare. Iau portii mici si mesteca bine fiecare in­ghititura. Un sandvis fran­tuzesc este compus dintr-o ba­gheta subtire, peste care sunt asezate ca­te­va feliu­te de sunca si bucatele de rosii. Asadar, e mult mai "saracut" de­cat varianta lui americana.

Ele nu par interesate de produse dietetice, fara grasimi sau zahar, nu nu­mara caloriile, dar nici nu sar peste mese. Alimentele cu multa grasime sunt consumate ocazional, poate o data la 2 saptamani, si atunci in cantitati mici.

Iaurtul este "prietenul" frantu­zoai­celor. Ele mananca cel putin unul-doua iaur­turi pe zi, si inlocuiesc o masa cu un iaurt atunci cand vor sa mai slabeasca.

Vinul este consumat aproape zi de zi la masa, dar in cantitati mici. Frantuzoaicele nu se simt "vinovate" daca, din cand in cand, ciugu­lesc o bucatica de prajitu­ra sau de ciocolata neagra. La fel, daca la o masa "gusta" ceva mai mult, a doua zi au grija sa manance doar supa de legume si iaurt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img