joi, 2 mai, 2024

Director la Protectia Consumatorilor: „Managerul de la Kaufland Odorheiu Secuiesc a spus ca romana nu e o conditie pentru angajare, ca ar fi discriminare“

Distribuie:

Publicat:

Directorul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Sorin Susanu, a precizat ca inspectorii care au aplicat amenda la Kaufland Odorheiu Secuiesc sunt etnici maghiari. Acestia l-au intrebat pe managerul supermarketului cum angajeaza vanzatoare care nu vorbesc limba romana, iar acesta ar fi raspuns: „Nu le cerem limba romana, ar fi discriminare”.

Protectia Consumatorului Harghita a aplicat astazi o amenda de 10.000 de lei supermarketului Kaufland Odorheiul Secuiesc, deoarece vanzatoarea de la grill nu cunostea limba romana. Controlul s-a intamplat dupa ce in mass media romanesti a aparut o filmare in care o angajata de la Kaufland Odorheiu Secuiesc a refuzat sa serveasca un client care nu stia maghiara.

Inspectorii care au dat amenda sunt etnici maghiari 
Directorul Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brasov, Sorin Susanu, cel care a initiat controlul, a dezvaluit detalii interesante despre incident:

Comisarii care au fost in control sunt de la Protectia Consumatorului Harghita, pentru ca ei au competenta in Odorheiu Secuiesc si sunt etnici maghiari. Am vorbit cu unul dintre ei care a zis ca nu i se pare normal ce se intampla, cu toate ca e etnic maghiar. Intr-adevar vanzatoarea nu stia limba romana. Nu este aceeasi vanzatoare cu cea care apare in filmarea de pe YouTube. Aceasta angajata chiar nu stia limba romana. Daca cea din filmare poate ca simula, nu am de unde sa stiu, aceasta chiar nu stia. Asta mi-au spus inspectorii. Si cand a venit directorul magazinului se putea vedea ca ea chiar nu stie limba romana”. Atunci, inspectorii l-au intrebat pemanager : „Cum puteti angaja pe cineva pe vanzari care nu stie limba romana?”. „El a raspuns atunci ca nu poate cere cunoasterea limbii romane ca o conditie pentru angajare, deoarece ar fi discriminare”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img