duminică, 26 mai, 2024

Directorul general al portului Burgas: ‘Finanţarea disponibilă pentru sectorul transporturilor este în creştere’

Distribuie:

Publicat:

Fondurile de coeziune pentru transporturi alocate Bulgariei în noua perioadă de programare din 2021 până în 2027 depăşesc două miliarde de leva, este cea mai mare sumă de până acum, ea include 1,6 miliarde de leva în bani de la UE, a declarat marţi directorul general al portului Burgas, Diyan Dimov, la prima conferinţă regională a unui nou proiect BTA susţinut de UE, intitulat "Europa în Bulgaria: Un viitor comun", care are loc la Burgas.

Dimov a remarcat că, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, devine clar că infrastructura portuară a Bulgariei nu este pregătită pentru noile fluxuri de mărfuri şi provocările apărute în regiune, potrivit Agerpres.

"Ultimul an a arătat că porturile bulgare nu au capacitatea de a prelua mărfuri suplimentare din cauza infrastructurii portuare insuficiente şi a facilităţilor adiacente", a spus el. Prin urmare, a adăugat el, Ministerul Transporturilor şi-a propus obiective ambiţioase. În ultimele luni, ministerul a luat măsuri pentru ca Varna să fie inclusă în reţeaua transeuropeană principală.

Continuarea pe stiriepsuse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img