marți, 28 mai, 2024

Dividendele plătite la nivel mondia vor crește mai mult decât se estima anterior la peste 1390 de miliarde de dolari

Distribuie:

Publicat:

Dividendele plătite la nivel mondial ar urma să crească la 1.390 miliarde de dolari, uşor mai mult decât se estima anterior, reflectând o redresare peste aşteptări a plăţilor efectuate de companii, arată un studiu publicat luni de firma de gestionare a activelor Janus Henderson, transmite Reuters, citat de agerpres.

Cea mai recentă estimare este cu doar 3% sub nivelul de vârf înregistrat înaintea pandemiei.
Dividendele de la companiile care au reluat plăţile au totalizat 33,3 miliarde de dolari şi reprezintă trei sferturi din creşterea înregistrată în trimestrul doi din 2021, se arată în raport.

"Dividendele cumulate plătite la nivel mondial vor ajunge probabil la nivelul anterior pandemiei în următoarele 12 luni. Actuala redresare nu va fi afectată de slăbiciunea sistemului bancar, aşa cum s-a întâmplat după criza financiară globală de acum un deceniu, deoarece autorităţile continuă să ofere economiei sprijin fiscal şi monetar", a apreciat Jane Shoemake, director în cadrul Janus Henderson.

La începutul lunii august, băncile europene, inclusiv ING Groep NV şi Intesa Sanpaolo SpA, au anunţat plăţi către acţionari de miliarde de euro. De asemenea, creditorii din UE au beneficiat de performanţele solide înregistrate la testele de stres derulate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

Companiile din SUA şi Canada au continuat plata dividendelor, conform datelor Janus Henderson. Creşterea preţurilor materiilor prime a sprijinit majorarea dividendelor companiilor din sectorul minier.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img