marți, 21 mai, 2024

DOCUMENT Ce conține OUG de prelungire a mandatului șefului Inspecției Judiciare. Documentul este pe masa Guvernului

Distribuie:

Publicat:

Proiectul de OUG pentru prelungirea mandatului conducerii Inspecției Judiciare prevede ca interimatul să fie asigurat de unul dintre cei doi inspectori șefi, iar în cazul în care niciunul dintre aceștia nu poate asigura conducerea, este numit interimar un inspectori propus de șeful IJ care este în imposibilitatea de a își continua mandatul. Proiectul urmează să fie adoptat de Guvern.

Citește AICI documentul

"Față de faptul că mandatul conducerii Inspecției Judiciare a expirat la data de 1 septembrie 2018 și nu există o dispoziție legală care să reglementeze expres modul de asigurare a interimatului pentru aceste funcții (..) Guvenul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

Art I -La articolul 67 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (..) după alineatul 6 se introduc două alineate noi, alin 7 și 8, cu următorul curprins:

(7) În situația vacantării funcției de inspector-șef sau, după caz, inspector-șef adjunct al Inspecției Judiciare ca urmare a expirării mandatului, interimatul funcției se asigură de inspectorul-șef sau, după caz, de inspectorul șef-adjunct, ale căror mandate au expirat, până la data ocupării acestor funcții în condițiile legii.

(8) În cazul de încetare a mandatului de inspector -șef ca urmare a altor situații decât expirarea mandatului, interimatul funcției se asigură de inspectorul-șef adjunct până la data ocupării acestei funcții în condițiile legii, iar în caz de încetare a mandatului de inspector-șef adjunct ca urmare a altor situații decât expirarea mandatului, interimatul funcției se asigură de către un inspector judiciar numit de inspectorul-șef până la data ocupării acestei funcții în condițiile legii.

Art II – Prevederile art 67 alin (7) din legea 317/2004 se aplică și situațiilor în care funcția de inspector-șef sau, după caz, de inspector-șef adjunct al Inspecției Judiciare este vacantă la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență", se arată în document.

Sâmbătă, 1 septembrie, a expirat mandatul inspectorului-şef, Lucian Netejoru, şi cel al inspectorului şef adjunct, Gheorghe Stan. Dacă Netejoru mai are dreptul la un mandat,  conform legii, Stan a deţinut deja timp de două mandate funcţia şi nu se mai poate înscrie la un viitor concurs.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img