miercuri, 6 decembrie, 2023

DOLIU in lumea politica internationala

Distribuie:

Publicat:

Socialista Carme Chacón, prima femeie care a detinut functia de ministru al Apararii in Spania, a fost descoperita moarta duminica la domiciliul sau din Madrid, au confirmat pentru agentia EFE surse din politie si din Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).

Chacon a devenit totodata, pe 14 aprilie 2008, prima femeie din Spania care, din fruntea fortelor armate, trecea in revista trupele fiind insarcinata in sapte luni, o imagine care a facut inconjurul lumii, aminteste agentia spaniola de presa. Carme Chacón, 46 de ani, suferea de o cardiopatie congenitala si, atunci cand a fost descoperita fara viata, trecusera mai multe ore de cand decedase, potrivit politiei.
Chacón, care a ocupat portofoliul Apararii intre 2008 si 2011 in guvernul prezidat de José Luis Rodríguez Zapatero, a fost de asemenea ministra cea mai tanara din istoria Spaniei, fiind numita la conducerea Departamentului de Locuinte in 2007. Dupa aflarea vestii decesului, reactii de regret si condoleante au venit din intreg spectrul politic spaniol, premierul Mariano Rajoy deplangand moartea acestei “mari politiciene cu simt de Stat”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img