marți, 30 aprilie, 2024

Doliu in presa din Romania!

Distribuie:

Publicat:

Jurnalista Elena Cristian s-a stins din viata lasand in urma sa o mare de lacrimi si durere. Colegii si prietenii sunt socati de moartea jurnalistei. Prezentatorul tv George Buhnici a facut anuntul trist pe pagina sa de socializare.

“Elena a fost primul om care m-a invatat sa condensez informatia. Sa nu rapesc oamenilor care ne ascultau la radio mai mult timp decat trebuie. Acum nu sunt in stare sa spun nimic decat ca sunt foarte trist ca a plecat. Prea devreme…”, este mesajul scris de George Buhnici pe pagina lui de Facebook. Jurnalista Onelia Pascaru a gasit puterea sa scrie un mesa emotionant, in care o descrie pe cea care i-a fost prietena.

“A fost odata, ca niciodata… Elena Cristian. Nume de microfon (ca nu-i placea rostogolirea lunga a lui “Patarlageanu”, fata lui tata).

Mi-e greu sa opresc lacrima sa nu inunde litera… O fata frumoasa, cu talent urias si inima pe masura. Va amintiti vocea ei splendida? Mai bine de douazeci de ani ne-a binecuvantat radioul brasovean. Apoi ne-a administrat, la Mix TV, “Pastila de optimism”, impreuna cu cei mai luminati oameni ai Brasovului nostru. O auziti si astazi la “Brasoveni de altadata”. Vedeti si azi franturi din chipul ei frumos la “Brasoveni pentru brasoveni”. Doar secunde de ochi albastri, pentru ca Elena se ascundea de obicei in spate, prea cuminte , prea modesta, prea rusinata parca de stralucire. Adusese cu ea, cand a venit la facultate, din satul din Braila in care isi lasase parintii si copilaria, tot ce are poporul asta mai bun: har, bun simt cu carul si inima mare. Din aceeasi generatie magica a lui ‘93, Elena nu a vrut nici ea sa imbatràneasca. Boala, despre ai carei invingatori scrisesem de sute de ori, a pus-o la pamant in cateva luni. Si a plecat, lasand in urma un baietel de 11 ani, cu bucle la fel de blonde si ochi la fel de frumosi. Pe noi toti, martori neputinciosi ai destinului, ne-a lasat buimaci de durere si nedumerire. Jurnalismul din Brasov, oricum slabit si sovaielnic, e si mai sarac. Si nu, nu e cliseul de stire de inmormantare de care am ras de atatea ori impreuna! Mi-e greu sa gasesc cuvinte sa-mi imbrace trairea. Pentru ca Elena mi-a fost prietena si pentru ca ani multi la rand mi-a fost si mana dreapta si mana stanga si memorie si ajutor si producator si redactor sef si asistent la facultate.

Mi-e greu sa opresc lacrima sa nu inunde litera.
Si culmea e ca, din toate amintirile, razbate acum, incredibil, triumfator parca, rasul ei cristalin, molipsitor, ce facea sa rasune cladirea Mix Media Group de pe Oltet. Ramas bun, Elena mea! Da, plang!!! Ce vrei? Scriu si plang! Dar scriu!!!”, a scris pe Facebook jurnalista Onelia Pascaru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img