vineri, 1 martie, 2024

Dragnea:”Am fost intrebat de foarte multe ori ..

Distribuie:

Publicat:

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat situatia mandatului sau, avand in vedere controversele privind Regulamentul Camerei Deputatilor. El a afirmat ca Opozitia se “umple de ridicol” prin astfel de tentative de a-l lasa in afara Parlamentului, iar respectivele prevederi se aplica doar celor care au comis fraude electorale la prezentele alegeri.

“Am fost intrebat de foarte multe ori daca am de gand sa declansez suspendarea presedintelui, am spus de multe ori ca nu am asta in obiectv, in schimb vad din cealalta parte, si lasati-o mai usor cu PNL, USR si PMP, nu le vin ideile lor, de la ei, ei nu vor nici macar deputat sa fiu. De ce nu initiaza o lege sa nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea sau o lege prin care sa ma evapor?”, a spus Liviu Dragnea.

El a afirmat ca situatia este “ridicola”, iar PNL, USR si PMP “se umplu de ridicol” la randul lor prin astfel de tentative.

Liderul PSD afirma ca Regulamentul Camerei Deputatilor spune ca acea comisie de validare trebuie doar sa verifice conditiile de eligibilitate si daca un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au incheiat, in urma carora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere sa se aplice si in cazul lui.

Dragnea contesta si faptul ca ar fi fost condamnat pentru frauda electorala.

“Dincolo de faptul ca eu am fost condamnat in acel proces super corect pentru faptul ca as fi incalcat legea protectiei datelor personale si prin asta as fi adus foloase necuvenite PSD constand in prezenta la vot, deci nici vorba de asta”, a spus el.

Liderul PSD s-a intrebat daca nu cumva aceste tentative de a-l tine in afara Parlamentului si a Guvernului au legatura cu “sistemul”, care ar fi “speriat” de venirea sa la putere.

Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca respectivul a fost condamnat definitiv pentru fraude legate de derularea procesului electoral.

“Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca de condamnare, ramasa definitiva, privind savarsirea de catre respectivul deputat a unor infractiuni legate de derularea procesului electoral”, se arata in articolul 7, alineatul (3) din Regulamentul Camerei Deputatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img