DSP Vaslui: Compartimentul Primire Urgente Husi se va redeschide-FOTO

0
44

Compartimentul CPU Husi trece printr-o perioada mai dificila, acesta fiind inchis si redeschis de mai multe ori. Ultima oara cand acest compartiment a fost inchis a fost in data de 5 ianuarie, cand a ramas fara un medic urgentist coordonator. Insa potrivit informatiilor oferite joi,8 ianuarie, de catre DSP Vaslui si conducerea Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Husi, acesta se va redeschide in data de 10 ianuarie, cand la unitatea medicala huseana va fi detasat medicul urgentist Ciubotariu Alexandrina, pentru a ocupa functia de medic urgentist coordonator.

Desi in urma cu doar cateva zile, managerul spitalului husean nu mai dadea nici o sansa ca CPU Husi sa fie deschis, autoritatile vasluiene au reusit sa gaseasca o rezolvare.

Reamintim faptul ca problemele  la CPU(Compartimentul Primire Urgenta) Husi au inceput odata cu mediatizarea cazului in care o copila in varsta de doar 5 anisori din comuna vasluiana Bunesti-Averesti, a murit. La acel moment, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a facut un control la unitatea spialiceasca huseana,iar  in urma acestuia s-a dispus acordare de amezi si sanctiuni, atat medicului urgentist Ababei Gabriela, spitalului, cat  si directorului medical, deoarece nu au fost respectate anumite proceduri. Fapt care este confirmat si de catre Colegiul Medicilor Vaslui. In urma acestui eveniment, urgentista Ababei Gabriela si-a dat demisia, in locul sau fiind adus medicul urgentinst Gabriel Olaru, care nu rezistat decat cateva luni de zile. Asa se face ca la inceputul anului 2015, pe data de 5 ianuarie, CPU Husi, era din nou inchis, acesta urmand sa fie redeschis la data de 10 a lunii in curs. Image hosted by Picz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.