Avand in vedere apropierea sarbatorilor de iarna, Directia de Sanatate Publica Vaslui atentioneaza populatia cu privire la posibilele riscuri la adresa sanatatii publice. In acest sens, facem o serie de recomandari pentru mentinerea starii de sanatate:
– achizitionarea de produse alimentare de origine animala sa se faca din locuri si spatii autorizate pentru comercializare, pentru a se inlatura riscul consumului de alimente infestate care pot produce toxiinfectii alimentare, trichineloza;
– sa evite consumul excesiv de alimente si alcool. Carnea de porc, traditionala in aceasta perioada, poate determina afectarea starii de sanatate daca este consumata in exces si/sau daca nu este preparata corespunzator (insuficient tratata termic, continut ridicat de grasime etc.);
– sa respecte masurile de prevenire a infectiilor respiratorii si a gripei: respectarea regulilor de igiena personala si colectiva, cresterea rezistentei organismului printr-o alimentatie sanatoasa (bogata in vitamine – din legume si fructe proaspete – si proteine; evitarea grasimilor de origine animala), imbracaminte si incaltaminte adecvata sezonului.
Avand in vedere ca fluctuatiile de temperatura pot agrava problemele de sanatate la pacientii cu boli cronice, recomandam respectarea tratamentului prescris de medicul curant.
In situatia in care apar probleme de sanatate, recomandam evitarea automedicatiei si prezentarea la cea mai apropiata unitate medicala care are program de activitate permanent pentru cazurile urgente, in scopul examinarii medicale si instituirii precoce a tratamentului adecvat.
MIHAELA VLADA
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;}