sâmbătă, 18 mai, 2024

Durerea de stomac: ce boli poate ascunde?

Distribuie:

Publicat:

Dr. Adelina Popescu, medic specialist gastroenterologie, ne explică ce boli poate ascunde durerea de stomac și ce simptome nu trebuie să ignorăm.

Durerea de stomac reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni, putând fi cauzată de o multitudine de factori. Însă, înainte de a discuta despre cauzele care pot provoca acest tip de durere, haideți să vedem cum definim corect această afecțiune.

„Dacă în termeni populari, aceasta este cunoscută ca durere în „capul pieptului”, în termeni medicali ea poartă denumirea de durere în epigastru. Durerea de stomac este resimțită în etajul abdominal superior ca o durere continuă cu caracter de arsură, greutate sau presiune, cu o ușoară ameliorare postprandială.

De multe ori, este însoțită de de greață, vărsături, senzație de sațietate precoce, balonare, simptomatologie încadrată în așa-numitul sindrom dispeptic,” afirmă Dr. Adelina Popescu, medic specialist gastroenterologie.

Nu orice durere în etajul abdominal superior este cauzată de afecțiuni la stomac

Chiar dacă, de cele mai multe ori, durerile în etajul abdominal superior sunt puse pe seama unor afecțiuni la stomac, cauzele pot fi mult mai multe, precum pancreatita acută, colica biliară, infarctul miocardic, sindromul intestinului iritabil sau tulburarea anxios-depresivă.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img