Ecaterina Andronescu ii cere lui Klaus Iohannis sa faca o concesie: ‘Nu e asa o nenorocire daca participa si premierul’

0
29

Ecaterina Andronescu a declarat că nu i se pare „așa o nenorocire” dacă premierul participă la Summitul de la Sibiu, precizând că atunci când a avut loc la Ateneul Român evenimentul care a marcat preluarea Președinției Consiliului UE de către România, președintele Klaus Iohannis a fost invitat.

„Chiar a spus că nu e supărată (Viorica Dăncilă că nu a fost invitată la Summitul de la Sibiu – n.r.). Acum, când România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene, evenimentul s-a desfășurat la Ateneul Român și a fost deschis de președinte. Președintele a fost invitat de doamna prim-ministru. Deci este un Summit care are drept subiect viitorul Europei. Mi se pare că nu este o așa nenorocire dacă participă și premierul”, a afirmat Ecaterina Andronescu, duminică, la Digi 24.

Reacția ministrului Educației vine după ce Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Hunedoara, că nu se roagă de nimeni să fie invitată la summitul de la Sibiu și a văzut opiniile potrivit cărora nu pot participa și premierul și președintele, însă a dat exemplul altor evenimente unde alte state UE au avut mai mulți reprezentanți. Premierul a adăugat că nu este supărat pentru faptul că nu a fost invitată și că „dincolo de orgolii și interes personal, e important ca summitul să iasă bine”.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.