joi, 16 mai, 2024

„EDUCAȚIE PENTRU SCHIMBARE” UN NOU PROIECT MARCA „ BUNA ZIUA , COPII DIN ROMANIA”

Distribuie:

Publicat:

Asociația “Buna Ziua, Copii din Romania” implementează proiectul „Educatie pentru schimbare”
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții pentru 240 de copii cu vârste între 11 -14 ani proveniți din familii aflate in situații de risc dar cu rezultate bune la invatatura din municipiul Bârlad prin: susținerea în școală a copiilor, crearea unui climat stimulativ de dezvoltare a personalității, dobândirea de abilități de viață și informarea și conștientizarea privind importanța educației.

Echipa proiectului este formată din psiholog, asistent social, coordonator de proiect, responsabil financiar si 15 voluntari care vor beneficia de un program de mentorat si vor fi participa activ la organizarea activitatilor pentru copiii beneficiari ai proiectului.

Principalele activități care se derula în proiect sunt:
-Activitățile educative tip Scoala de Vara,complementare celor desfăşurate în şcoală care vor promova accesul egal la educaţie şi  vor diminua riscul de eşec/abandon şcolar; acestea vor include evenimente de învățare în aer liber sau în locații cu însemnătate practică pentru lectia respectivă (lecție de istorie la muzeu; lectie de fizica la Observatorul astronomic).

-Five o’clock Tea – atelier de educație non-formală și dezvoltare personală în cadrul căruia voluntarii vor descoperi cele mai potrivite mijloace de a transmite copiilor din proiect valorile și cunoștințele teoretice și practice sub forma unor Ateliere de lucru, în funcție de nevoile, interesele și abilitățile lor.

Activitati de ajutor material – ghiozdan complet echipat cu rechizite scolare. Sprijinul material are ca scop asigurarea conditiilor necesare pentru frecventarea de catre copii a școlii și va fi acordat la începutul noului an școlar.

-Ateliere de lucru pentru copii  prin care urmarim imbunatatirea exprimarii acestora, dezvoltarea capacitatilor de autocunoastere, activarea resurselor creative, antrenarea abilitătilor empatice, reducerea problemelor de comportament  si dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup, exprimarea emotiilor; sub titlul”Jocuri pentru viata”.

Campania „De ce este importanta educatia? De ce venim la scoala?”include activitati precum: crearea și diseminarea de materiale promotionale (afise, pliante); redactarea unei brosuri intitulate „Facem echipa pentru educatie” care va include mesajul unor personalitati din lumea literara, artistica, finaciara din Barlad despre educatie pentru copii din scolile incluse in campanie sub denumirea „Mesajul meu pentru tine”; dezbateri in scoli, discutii formale si informale cu elevii despre importanta educatiei.

Proiectul este  finanțat prin Programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes general pentru anul 2017, domeniul social, în perioada iulie – noiembrie 2017. Valoarea  totală a proiectului este de 37472lei, din care valoarea finanțării acordate de Consiliul Judetean Vaslui este de 30000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img