luni, 15 aprilie, 2024

Efectele pe termen lung ale infectarii cu COVID-19: 20% dintre pacientii recuperati dezvolta tulburari psihice/ STUDIU

Distribuie:

Publicat:

O cercetare recentă arată că 20% dintre supraviețuitorii infecției cu noul coronavirus dezvoltă tulburări psihice în termen de 90 de zile, precum anxietate, depresie sau insomnie. De asemenea, studiul a relevat că pacienții recuperați prezintă un risc mult mai crescut de demență, o afecțiune din domeniul insuficienței cerebrale, scrie Reuters.

Studiul publicat în revista medicală The Lancet Psychiatry a constat în analiza a 69 de milioane de dosare medicale din Statele Unite, dintre care peste 62.000 aparținând pacienților cu COVID-19.

1 din 5 pacienți recuperați după COVID-19 a dezvoltat tulburări psihice

La 3 luni de la testarea pozitivă pentru SARS-CoV-2, aproape 20% dintre pacienții recuperați după infecția cu noul coronavirus – deci unul din cinci – au dezvoltat tulburări psihice, adesea anxietate, depresie sau insomnie.

Acest lucru este consecința unei combinații între factorii de stres psihologic asociați cu această pandemie și efectele fizice ale bolii, a declarat Michael Bloomfield, psihiatru consultant la University College London.

Totodată, s-a constatat că persoanele care anterior erau diagnosticate cu o boală mintală au fost cu 65% mai predispuse riscului de a fi infectate cu noul coronavirus.

Această descoperire nu este una nouă. Și alte studii anterioare făcute în focarele de boli infecțioase au arătat că persoanele cu tulburări mintale sunt mai predispuse la COVID-19, spune Simon Wessely, profesor de psihiatrie la King’s College din Londra

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img