miercuri, 6 decembrie, 2023

Șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat dezvăluie: Demnitarii și funcționarii din Rusia nu scapă de mobilizare

Distribuie:

Publicat:

Funcționarii și demnitarii pot face obiectul mobilizării parțiale în cazul în care îndeplinesc criteriile menționate în decretul semnat de Vladimir Putin, a declarat Andrei Kartapolov, șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat.

"Bineînțeles că se încadrează în criterii, dacă au experiență de luptă, se încadrează în criterii", a spus deputatul în emisiunea RBC, răspunzând la o întrebare a prezentatorului, potrivit agenției ruse Tass.

El a precizat că se încadrează în aceste criterii cei care au servit în armată, au experiență de luptă și o specialitate militară. În primul rând, vor fi luați în considerare cei care sunt pasibili de serviciul militar, "care au servit în armată nu cu mult timp în urmă, care știu ce este hardware-ul modern și au experiență practică în utilizarea acestuia.

Kartapolov a adăugat că nici deputații din Duma de Stat nu sunt scutiți de mobilizarea parțială. "În conformitate cu articolul 18 din legea "Cu privire la mobilizare", ei sunt scutiți de recrutare pe timp de pace. Iar astăzi, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Viktorovici Volodin, a declarat cu voce tare că noi, deputații, nu avem nicio rezervă. Și oricine se consideră pregătit să îndeplinească sarcini în rândurile Forțelor Armate ale Federației Ruse poate face acest lucru", a spus el.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img