marți, 7 mai, 2024

Elena Udrea ramane in arest. Cererea de eliberare a fost respinsa de o instanta din Costa Rica

Distribuie:

Publicat:

O instanta judiciara din Costa Rica a respins cererea Elenei Udrea privind eliberarea din arest preventiv, afirma surse citate de presa locala, potrivit mediafax.ro.

Un judecator al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Elenei Udrea de eliberare din detentie preventiva, au declarat, vineri seara (sambata dimineata, ora Romaniei), surse citate de site-ul de stiri ameliarueda.com.

"Cererea avocatilor doamnei Elena Udrea a fost respinsa, astfel ca cetateanul roman ramane in detentie preventiva", a confirmat Parchetul General din San Jose.

Cazul Alinei Bica a fost judecat separat, dar decizia probabil va fi similara, mai scrie mediafax.ro.

Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute de Interpol pe 3 octombrie si de atunci se afla dupa gratii in San Jose. Cele doua au fost arestate preventiv pentru doua luni.

Elena Udrea a fost condamnata in 5 iunie de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul "Gala Bute" si se afla in Costa Rica din luna februarie, fiind data in urmarire.

Alina Bica a fost data in urmarire generala in 27 iunie, dupa ce a fost condamnata la patru ani de inchisoare cu executare pentru "favorizarea faptuitorului".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img