marți, 21 mai, 2024

Elveția schimbă macazul în Europa: au început să elibereze banii Rusiei, din băncile elvețiene

Distribuie:

Publicat:

Guvernul elveţian a raportat joi active ruseşti în valoare de 6,3 miliarde de franci elveţieni (6,33 miliarde de dolari) îngheţate sub sancţiunile impuse pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei, o scădere de la începutul lunii aprilie, deoarece active blocate provizoriu de aproximativ 3,4 miliarde de franci au fost eliberate, transmite Reuters.

Cifra a marcat o scădere de la fonduri de aproximativ 7,5 miliarde de franci elveţieni raportate de guvern pe 7 aprilie ca fiind îngheţate, informează News.ro.

Oficialul guvernamental Erwin Bollinger a spus că au mai fost îngheţate fonduri de 2,2 miliarde de franci, o sumă mai mică faţă de cele deblocate.

”Nu putem îngheţa fondurile dacă nu avem suficiente motive”, a declarat Bollinger, un înalt oficial al agenţiei Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), care supraveghează sancţiunile.

În ultimul timp a crescut presiunea asupra Elveţiei, o destinaţie populară pentru elita Moscovei şi un loc de păstrare a bogăţiei ruse, pentru a identifica şi îngheţa mai rapid bunurile a sute de ruşi sancţionaţi.

La începutul lunii mai, Comisia Helsinki din SUA, o comisie independentă finanţată de guvern care analizează problemele de securitate, cooperare şi drepturile omului în Europa, a numit Elveţia ”un important facilitator al dictatorului rus Vladimir Putin şi al prietenilor săi”, despre care comisia a spus că s-au folosit de 

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img