miercuri, 27 septembrie, 2023

Enel X a instalat un sistem fotovoltaic cu o capacitate de aproape 1 MWp la fabrica de mezeluri Fox

Distribuie:

Publicat:

 

Enel X România a pus în funcţiune un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de aproape un MWp, pentru unul dintre cei mai mari producători de mezeluri, grupul de firme Fox.

Potrivit unui comunicat al Enel X România, proiectul implementat este format din două tipuri de soluţii ce folosesc ca sursă de energie regenerabilă energia solară: sistem fotovoltaic cu fixare la sol şi o soluţie de Carport, în zona destinată parcării, potrivit agerpres.ro.

Sistemul fotovoltaic cu 2.640 de panouri şi o capacitate instalată de 858 kWp a fost amplasat pe un teren din apropiere, în timp ce o altă instalaţie cuprinzând 432 de panouri fotovoltaice cu celule de tip policristalin a fost montată pe o structură tip Carport, special proiectată pentru zona destinată parcării, ce are o capacitate instalată de 140,40 kWp.

"Portofoliul de servicii de eficienţă energetică al Enel X România oferă o gamă largă de soluţii personalizate pentru companiile care intenţionează să îşi reducă costurile cu energia electrică. Există deja numeroase companii româneşti importante, precum procesatorul de carne Fox, care au investit în sisteme fotovoltaice, bazându-se pe serviciile noastre care le permit să urmărească producţia şi consumul de energie", a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

La rândul său, directorul general al Fox Com Serv, Iulian Marinică, a apreciat că obiectivul companiei este promovarea unei afaceri sustenabile.

"La Fox Com Serv, obiectivul nostru este să promovăm o afacere sustenabilă într-o lume în schimbare, cu consumatori tot mai responsabili. Ne bucurăm că am găsit în Enel X România un partener de încredere pentru dezvoltarea sistemului fotovoltaic care ne va permite să folosim energie electrică din surse regenerabile şi să reducem costurile fabricii cu factura la energia electrică", a adăugat Marinică.

Pe lângă panourile fotovoltaice, sistemul de la Fox Com Serv a implicat instalarea a 32 de invertoare, a două tipuri de structuri metalice prefabricate special proiectate pentru instalaţii fotovoltaice amplasate la sol sau în zone de parcare, a unui sistem de monitorizare şi echipamente de conectare electrică.

Pentru proiectul dezvoltat împreună cu Grupul Fox, Enel X a contractat şi serviciile de mentenanţă pentru a garanta funcţionarea parcului la parametrii proiectaţi, urmărind altfel maximizarea gradului de performanţă şi producţie.

Enel este o companie energetică multinaţională, unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, gestionând peste 86 GW capacitate de producţie de energie. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi are circa 74 de milioane de utilizatori casnici şi companii în toată lumea, ceea ce reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img