marți, 21 mai, 2024

Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre bugetul pe 2019 – Cand va ajunge proiectul în Parlament

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că proiectul de buget pe anul viitor probabil va ajunge în Parlament la început de decembrie, pentru dezbateri, urmând ca apoi să fie votat.

"Proiectul de buget pe anul viitor probabil că va merge în Parlament la început de decembrie pentru că noi acum lucrăm, după ce a fost și a doau rectificare, și undeva la începutul lui decembrie să fie în Parlament pentru dezbateri și apoi, binențeles, votul final", a declarat Eugen Teodorovici, conform Mediafax.

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară a anului, cu un plus de 9,5 miliarde de lei la venituri și 10,7 miliarde de lei la cheltuieli și cu încadrarea în deficitul bugetar de 2,9% din PIB. Cheltuielile pentru investiții vor fi mai mari cu 40% faţă de realizările din 2017, iar ponderea datoriei guvernamentale în PIB va fi 35%, a patra cea mai mică din Uniunea Europeană. Veniturile bugetului de stat pe 2018 se majorează cu 831,4 miliarde lei, principalele influenţe venind pe impozitul pe profit, un plus de peste 400 milioane lei, venituri nefiscale cu un plus 2,3 miliarde lei şi alte sume primite de la Uniunea Europeană, plus 2,6 miliarde lei. La accize va fi o scădere cu 1,2 miliarde lei şi la TVA de 1,9 miliarde lei. Cheltuielile bugetului de stat se majorează, în urma rectificării, cu suma de 1,7 miliarde lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img