joi, 30 mai, 2024

Evenimente private întrerupte de poliţişti şi operatori economici sancţionaţi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SarsCov2

Distribuie:

Publicat:

La data de 18.12.2021, orele 00:30, patrula de ordine şi siguranţă publică a fost dirijată de către ofiţerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Suceava să se deplaseze pe strada Cernăuţi din municipiul Suceava, judeţul Suceava, întrucât s-a primit o sesizare cu privire la faptul că se tulbură ordinea şi liniştea publică prin folosirea unui dispozitiv la intensitate ridicată. Ajunşi în zona indicată, respectiv Str. Cernăuţi, poliţiştii au constatat faptul că din interiorul unei clădiri se tulbură ordinea şi liniştea publică prin folosirea unui instrument muzical la intensitate mare. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în interiorul clădirii a fost organizat un eveniment privat cu un numar de aproximativ 35 de participanţi. S-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, conform art.65 lit j din Legea nr. 55 din 2020, raportat la art.1, pct.1 din Anexa 3 la HG alin 12422021 şi art.2, pct.26 din Lg 611991R. Totodată, evenimentul a fost încheiat iar participanţii s-au îndreptat spre domicilii, fiind sancţionaţi cu avertisment cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare.

La data de 18.12.2021, orele 04:00, patrula de ordine şi siguranţă publică a fost dirijată de către ofiţerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Suceava să se deplaseze pe B.dul George Enescu, din municipiul Suceava, judeţul Suceava, întrucât o sala de jocuri funcţionează peste programul stabilit. Ajunşi în zona indicată, s-a constatat faptul că sala de jocuri este deschisă iar în interiorul acesteia se aflau 3 persoane care jucau la aparatele din interiorul societăţii. S-a procedat la legitimarea celor 3 persoane cât şi a operatorului sălii de jocuri, astfel constatând că unui bărbat i s-a permis accesul în interiorul sălii fără a avea certificat verde. De asemenea, angajata societăţii a declarat faptul că sala de jocuri a fost deschisă non stop. În aceste condiţii unitatea a fost sancţionată conform art. 65 lit. r din Lg.552020 rap. La art. 9 pct. 4 din Anexa 3 din HG 12422021 cu amendă în valoare de 10.000 lei. Ulterior s-a procedat la eliberarea sălii de jocuri şi i s-a pus în vedere angajatei să respecte prevederile legale.

*

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 18.12.2021, în jurul orei 05:55, un bărbat de 43 ani, din Republica Moldova în timp ce conducea autotractorul pe DN 2 pe raza localităţii Roşiori, com. Forăşti, pe direcţia Roman către Fălticeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 49 ani din oraş Bumbeşti-Jiu jud. Gorj, care se deplasa în faţa sa. În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a 2 persoane respectiv o femeie de 43 ani, din oraş Bumbeşti-Jiu jud. Gorj şi un bărbat de 50 ani, din or. Tg. Jiu, jud. Gorj, pasageri în autoturism. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice la Spitalul mun. Fălticeni. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "vătămare corporală din culpă".

La data de 18.12.2021, ora 09:25, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din loc. Pătrăuţi, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 176, din localitatea Frumosu, a acroşat-o pe o localnică de 48 de ani, localnică, care se deplasa în calitate de pieton pe marginea părţii carosabile. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului. Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, dupa care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea determinării îmbibaţiei alcoolice. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "vătămare corporală din culpă".

La 18.12.2021, ora 11.00, un tânăr de 21 ani din sat Bulai, com. Moara a condus autoturismul pe DC 71, în interiorul localităţii Moara Nica, com. Moara, iar într-o curbă la dreapta a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 47 ani din sat Braşca, com. Ilişeşti. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a şoferului de 47 ani şi a unui pasager din acelaşi autoturism, de 43 ani din com. Tomeşti, jud. Iaşi. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul pentru şoferul de 47 ani fiind negativ, iar şoferul de 21 ani a avut o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "Vătămare corporală din culpă" şi "Conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice".

La data de 18.12.2021, în jurul orelor 19.00, un bărbat de 56 ani, din comuna Fântânele a condus autoturismul pe D.J. 290 direcţia Băneşti-Roşcani, iar în zona localităţii Fântânele a surprins şi accidentat pe un bărbat de 50 ani, din aceeaşi localitate, care avea calitatea de pieton şi care se deplasa pe partea dreaptă a drumului, în aceeaşi direcţie de mers. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, sens în care, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la U.P.U. – Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "vătămare corporală din culpă".

La data de 18.12.2021, în jurul orelor 21.25, un bărbat de 24 ani din com. Bosanci, a condus autoturismul pe D.J.178 dinspre loc. Ilişeşti, iar la intrarea în localitatea Braşca, înainte de o curbă la stânga, a intrat în coliziune cu un autoturism staţionat pe sensul opus de mers, a distrus gardul unui imobil şi apoi a intrat în coliziune cu un copac. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto precum şi a pasagerului autoturismului condus de acesta, un bărbat de 34 ani din mun. Iaşi, aceştia fiind preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate şi mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "Vătămare corporală din culpă", şi "Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe".

*

Dosare penale la regimul rutier

La data de 18.12.2021, ora 09:05, patrula din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza com. Fântâna Mare, pe DN 15C, a oprit pentru control unui autoturism care circula pe relaţia Boroaia-Vadu Moldovei. I-au fost solicitate conducătoarei auto documentele prevăzute de lege pentru control, ocazie cu care acesta a înmânat doar cartea de identitate, certificatul de înmatriculare şi poliţa RCA a autoturismului. Cu această ocazie s-a constatat că, conducătoarea auto este o tânără de 19 ani din comuna se Vadu Moldovei. Fiindu-i solicitat permisul de conducere, aceasta a precizat că nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. S-a procedat la interogarea bazelor de date şi s-a constatat că tânăra nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 18.12.2021, orele 16:36, lucrătorii Poliţiei oraşului Siret, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu cu aparatul radar, respectiv pe DN2 (E85), au identificat pe DJ 209 D pe raza localităţii Negostina, un autoturism care circula cu viteză, la volanul căruia se afla un bărbat din com. Bălcăuţi, sat Negostina, jud. Suceava. În urma solicitării documentelor personale şi ale autovehiculului, şoferul a prezentat documentele, respectiv actul de identitate, permisul de conducere şi documentele autoturismului după care fiind verificat în bazele de date s-a constatat că acesta are SUSPENDAT dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de "conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România".

La data de 18.12.2021 ora 18:43 lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, au oprit în trafic în cadrul unei acţiuni pe linie de prevenire a consumului de alcool autoturismul, care circula pe DC 86A din comuna Cârlibaba. La volanul autoturismului, se afla un bărbat de 32 ani domiciliat în com. Cârlibaba, sat Cârlibaba. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalului municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 336, alin. 1 Cod Penal.

*

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 18.12.2021, în jurul orelor 16.07, lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi de către Dispeceratul Poliţiei oraşului Gura Humorului cu privire la faptul că pe raza com. Cacica, sat Soloneţu Nou, a fost identificat de către lucrătorii Serviciului Rutier IPJ Suceava un transport de material lemnos fără acte de provenienţă, solicitând sprijin la faţa locului. La fata locului a fost identificat conducătorul autoutilitarei marca Mercedes Benz încărcată cu material lemnos parţial debitat sub formă de bonturi, ocazie cu care lucrătorii S.P.R. Suceava au constatat că nu deţine RCA valabil, fapt pentru care faţă de proprietarul autoutilitarei s-a luat măsura sancţionării contravenţionale precum şi reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi certificatului de înmatriculare. S-a procedat la verificarea autoutilitarei în aplicaţia SUMAL constatându-se faptul că pentru autovehicul nu sunt emise documentele legale de provenienţă şi transport. La faţa locului a fost solicitat sprijin lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Solca, care au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând o cantitate de 3,92 mc lemnos foc răşinoase, material lemnos care a fost ridicat şi predat în custodie lucrătorului silvic din cadrul Ocolului Silvic Solca. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin. 2 lit. a, pct. 2 din Legea 171/2010 cu amendă în suma de 2.000 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img