duminică, 14 aprilie, 2024

Evergent Investments a raportat un rezultat net de 65,2 milioane de lei în primele şase luni din 2022

Distribuie:

Publicat:

Evergent Investments a raportat în primele şase luni din 2022 un rezultat net de 65,2 milioane de lei, depăşindu-l pe cel estimat pentru tot anul.

Potrivit unui comunicat al companiei, rezultatul net înregistrat la 30 iunie 2022 este compus din 54,2 milioane lei profit net şi 11 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat, potrivit Agerpres.ro.

Valoarea totală a activelor (AUM) este de 2,450 miliarde de lei, în creştere cu 1,7% faţă de S1 2021, iar valoarea activului net este de 2,278 miliarde de lei, în creştere cu 2,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Rezultatul net, de 65,2 milioane lei, al primului semestru marchează depăşirea ţintei previzionate pentru întreg anul 2022, confirmând rezilienţa companiei în contextul suprapunerii unor dezechilibre economice şi a tensiunilor geopolitice. Deşi aceşti factori au determinat creşterea aversiunii la risc, am explorat oportunităţile apărute şi le-am valorificat investind peste 100 milioane lei în această perioadă. Chiar dacă perspectiva recesiunii este tot mai pronunţată, rămânem încrezători în agilitatea echipei Evergent Investments de a opera cu prudenţă în acest mediu tumultos şi ne aşteptăm să închidem cu rezultate pozitive anul 2022", a declarat Claudiu Doroş, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general al Evergent Investments.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img