sâmbătă, 18 mai, 2024

EXCLUSIV! Preot iesean, unul dintre cei mai tari programatori din IT! Lucreaza pentru clienti din toata lumea. „Jumatate din slujba mea este programare Java”

Distribuie:

Publicat:

Poveste de viață incredibilă a unui preot, care de zece ani face programare într-o firmă de IT. A trecut la ortodoxie după o perioadă tumultoasă în care Biserica Creștină după Evanghelie nu-i oferea răspunsuri. Acum, conduce o parohie mică din județul Iași, nevoile financiare fiind acoperite de multe ori din salariul de programator. Soția are un rol important pentru comunitate, este dascăl și șoferul personal al preotului @ „Parohia ortodoxă este un spital duhovnicesc, omul dacă vine, nu este dat afară”, spune părintele Paul Guralivu

Povestea de viață inedită a preotului ieșean Paul Guralivu, parohul bisericii „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril „, din satul Isaiia, comuna Răducăneni. În vârstă de 33 ani, tânărul preot, pe lângă slujirea celor sfinte, are o ocupație sută la sută laică. Este programator de aproape 10 ani în firma Mind Software SRL, deținută de Mind Software LTD, din Marea Britanie, cu o cifră de afaceri anuală de aproape 5 milioane de euro. Preotul a povestit în exclusivitate pentru cotidianul BZI parcursul personal din ultimii ani. Totul a început încă din liceu, când nu descoperise ortodoxia. Făcea parte din Biserica Creștină după Evanghelie. După mai multe cercetări individuale, a ajuns la o concluzia care i-a schimbat total viața. „Nu mă cheamă Ștefan, deși m-am născut pe data de 27 decembrie, pentru că m-am născut într-o familie de creștini după Evanghelie. N-aș putea spune că am resentimente, în multe situații m-a păzit să stau în prezența băieților mai răi, de a mă apuca de fumat, fie și din revoltă. Am fost un pic mai păzit. Mai am doi frați și patru surori. Am terminat Colegiul «Richard Wrumbrand». După, am făcut Facultatea de Informatică, Master, apoi Teologia. Eram angajat când m-am gândit să fac Teologia”, spune preotul Paul Guralivu.

Continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img