joi, 18 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Scene de GROAZA la Iasi! Cadavrul unei batrane de 95 de ani a fost scos din sicriu si plimbat prin sat, ca exemplu! Politia a intrat in forta!

Distribuie:

Publicat:

Situatie incredibila la Iasi, din cauza indiferentei • O batrana in varsta de 95 de ani a murit acum cateva zile, iar cand familia acesteia s-a pregatit de inmormantare, s-a trezit cu o echipa de la Politie • Desi batrana fusese pregatita pentru inhumare si era in cosciug, oamenii legii au decis ca trebuie dusa la Institutul de Medicina Legala (IML), pentru necropsie • Nu s-ar fi ajuns insa aici daca medicul de familie din comuna ar fi eliberat certificatul de constatare a decesului, avand in vedere varsta femeii si boala de care aceasta suferea • Din cate se pare, batrana nu se afla in evidenta

Situatie incredibila la Iasi. Cadavrul unei batrane a ajuns sa fie pasat dintr-o parte in alta din cauza indiferentei. Mai precis, vineri, pe 27 septembrie, Elena Vasileanu avea sa-si gaseasca sfarsitul in casa ei din comuna Alexandru Ioan Cuza, din Iasi. Femeia, ajunsa la o varsta inaintata, suferea de mai multe boli, iar moartea ei a fost una biologica. Dupa ce familia a aflat ca aceasta a decedat, s-a pregatit de inmormantare. Asa cum este obiceiul, batrana a fost scaldata, imbracata si asezata intr-un sicriu. Urma sa fie inmormantata marti. Socoteala familiei nu s-a potrivit cu socoteala autoritatilor. Pentru ca o persoana sa fie inhumata, este nevoie de un certificat de deces. Acest certificat, in cazul unui deces din cauze biologice, la tara, se obtine cu ajutorul medicului de familie. In localitatea Alexandru Ioan Cuza, nu s-a intamplat asta.

Reporterii BZI au aflat povestea si au luat legatura cu primarul comunei, cu Vasile Baciu. Primarul le-a relatat reporterilor ce s-a intamplat cu batrana.

"Ne-am facut de tot rasul. Cum sa duci o femeie de aproape 96 de ani la IML? Deci batrana a murit vineri. Ea era bolnava, statea cu o fata de-a ei, si ea bolnava. Am incercat sa obtin actele pentru certificatul de deces. Am luat legatura cu doamna doctor de familie de la noi, dar nu a vrut sa faca nimic. Pe ea nu o intereseaza atata vreme cat batrana nu se afla inscrisa la ea", a spus primarul.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img