miercuri, 27 septembrie, 2023

Exercitiu militar al Batalionului 202 Aparare CBRN-HUSI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In perioada 16-20 iunie 2014, subunitati din cadrul Batalionului 202 Aparare CBRN-(Interventie la dezastre), General Gheorghe TELEMAN, si-au intensificat pregatirea de specialitate in cadrul poligonului de instructie Aparare CBRN- Recea, in contextul planificarii si executarii activitatilor de specialitate, Tabara de instructie la apa -, RECEA 2014.

Activitatile subunitatilor ce au fost planificate a se executa, s-au desfasurat sub directa coordonare a loctiitorului comandantului batalionului, locotenent Catalin MIHU si a comandantului taberei Capitan-inginer Ionut BIGHIU.

 Militarii chimisti au avut posibilitatea sa faca fata noilor provocari ale Taberei de instructie la apa -, RECEA 2014, provocari devenite aproape o certitudine, pentru toti militarii, mai ales ca au avut posibilitatea sa-si dovedeasca maiestria executarii unor sedinte de tragere cu armamentul din dotare si executarea cu efort sustinut, a unui mars fortat pe o distanta de 35 de km.

Totodata, militarii companiilor Cercetare CBRN, Salvare Evacuare si Stat major si deservire, au desfasurat misiuni de specialitate, scopul final al Taberei de instructie fiind antrenarea militarilor, pentru indeplinirea misiunilor de specialitate in conditiile pericolului producerii unor evenimente CBRN in situatii de urgenta. Pe toata perioada desfasurarii activitatilor din Tabara de instructie, au fost planificate si executate activitati specifice armei Aparare CBRN, iar in ultima zi a taberei a executarii unor exercitii demonstrative, specifice fiecarei subunitati participante, dovedind ca sunt pregatiti pentru indeplinirea misiunilor de specialitate, de la cercetare CBRN la salvare, evacuare din cladiri avariate, pana la asigurarea mentenantei auto pentru o coloana de autovehicule aflate in misiune.

 “Prin efort sustinut, seriozitate, disciplina si autocontrol, militarii participanti la tabara si-au indeplinit misiunea propusa, PREGATIREA PROFESIONALA, la sfarsitul careia au fost felicitati de loctiitorul comandantului de modul exemplar in care au inteles rolul acestei tabere. Imaginile foto surprinse pe timpul desfasurarii activitatilor vorbesc de la sine si nu mai necesita nici un comentariu.”responsabil cu informatiile si relatiile publice al Batalionului 202 Aparare CBRN (ID),,General Gheorghe”plutonier-adjutant Mircea TOFAN

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img