duminică, 28 aprilie, 2024

Expoziție unică la Sighișoara

Distribuie:

Publicat:

​Expoziție unică la Sighișoara Intre 20 si 24 noiembrie la Sighisoara la Sala Sander are loc o expozitie cu totul si cu totul inedita. Printre obiectele expuse se regasesc mai multe obiecte unice. Merita mentionate hartile transilvănene de acum peste 400 de ani sau printre primele monede care au circulat în Țările Române.

Expozitia i se datoareaza antreprenorului Mihai Marcu, care de 20 de ani colecționează piese rare. Intrarea este gratuită

In cadrul evenimentului vor fi prezentate peste 500 de hărti, manuscrise, litografii, monede și arme. Unicitatea expozitiei constă în modul în care au fost agregate în mod cursiv diversele piese care o compun.

Expoziție unică la Sighișoara

Marcu a cumpărat primele hărți în 1995, de la anticariatul de la sala Dalles din Capitală. Apoi lucrurile au devenit palpitante.

”Am achiziționat piese din târgurile din București de la Obor, Pantelimon sau Valea Cascadelor. De la expoziții de profil, anticariate din marile capitale europene, online de la casele de licitații. Am urcat în sute de poduri, șuri, am coborât în beciuri și am urcat drumuri neasfaltate în vârf de munte, chiar și noaptea”, mărturisește Mihai Marcu.

”La început nu înțelegea nimeni de ce aș colecționa piese legate de România, mai ales că nici acum piesele din Balcani nu au valoarea celor din regiunile mai bogate”, spune Marcu.

Acesta a adaugat că a fost martorul multor întâmplări simpatice, a cunoscut mulți colecționari și au fost cazuri în care piese ce păreau banale, s-au dovedit extraordinare. Lumea colecționarilor este ”una specială, a pasionaților”.

”Pasiunea este ceva înnăscut. Tatăl meu este istoric dar asta nu înseamnă că toți copiii de istorici devin colecționari. In principiu, în cazul meu trebuie legată puternic de pasiunea mea pentru români, dorința de a-mi găsi identitatea și de a o lăsa moștenire copiilor mei, români get-beget”, explică Marcu pasiunea sa pentru obiecte vechi și frumoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img