vineri, 1 decembrie, 2023

Fabrica de Rulmenti Barlad,investeste in educarea tinerei generatii de profesionisti.

Distribuie:

Publicat:

Fabrica de Rulmenti Barlad, membra a Grupului  URB, acorda cinci burse private unor studenti masteranzi ai Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, continuand astfel traditia in sprijinirea cercetarii si educatiei academice, ca o conditie esentiala pentru progres.

Conform contractului de acordare a burselor private ce va fi semnat de reprezentanti ai URB, ai Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial si de catre studentul beneficiar, cei cinci masteranzi vor beneficia de o bursa lunara, timp de doi ani. Programul include si opt saptamani de documentare directa in fabrica. La finalul contractului de acordare a bursei private si dupa sustinerea examenului de disertatie, inginerii vor fi angajati in cadrul departamentelor din URB, conform pregatirii universitare, pentru o perioada de minimum doi ani.

Ideea acordarii acestor burse ii apartine domnului Mustafa Tunca Dingiloglu, CEO-ul Grupului URB, care considera ca tanara generatie trebuie sa fie sprijinita pentru a atinge excelenta profesionala.

„Sunt incantat sa anunt acest parteneriat valoros cu Facultatea de Constructii Masini si Management Industrial, care face parte dintr-o institutie academica de top, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi. Ne dorim ca in urma acestei colaborari ambele parti sa aiba de castigat, in sensul ca studentii vor avea sansa sa lucreze si sa beneficieze de expertiza specialistilor URB intr-una din cele mai moderne unitati de productie a rulmentilor, in timp ce fabrica noastra se va bucura de prezenta unor ingineri tineri si talentati, instruiti conform standardelor si nevoilor noastre. Un suflu tanar este intotdeauna binevenit”, spune domnul Mustafa Tunca Dingiloglu, CEO-ul Grupului URB.

„Aceasta nu este prima noastra colaborare cu Rulmenti Barlad, unul dintre cei mai mari agenti economici din regiune. Sprijinul URB este esential pentru masteranzii nostri care vor avea sansa sa aplice cunostintele acumulate in facultate intr-o fabrica de top in domeniul ingineriei industriale precum Rulmenti Barlad. In plus, tinerii vor avea marea sansa de a deveni membri ai echipei URB.  Ne dorim ca in viitor sa continuam sa dezvoltam noi proiecte nobile impreuna cu URB, care sa asigure un transfer reciproc de valoare”, spune Prof. Dr. Ing. Gheorghe Nagit, Decanul Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial.

O echipa formata din profesionisti ai fabricii si ai universitatii va monitoriza studentii pe parcursul intregului proces. Bursierii se vor confrunta in detaliu cu aspecte de baza ale industriei rulmentilor cum ar fi: optimizarea proiectarii rulmentilor sferici prin analiza mecanica, termica si de vibratie, utilizand ANSYS; optimizarea proiectarii rulmentilor cilindrici prin analiza mecanica, termica si de vibratie, utilizand ANSYS; optimizarea tehnologiei de asamblare a rulmentilor pentru cresterea gradului de imperechere a componentelor; optimizarea tehnologiei de prelucrare din teava a inelelor prin operatii de strunjire; optimizarea tehnologiei de prelucrare a inelelor cu pereti subtiri prin operatii de rectificare/ strunjire dura.

Grupul URB este increzator ca programul-pilot va fi de succes si promite sa continue parteneriatul cu mediul academic.

Despre URB Group

Compania Rulmenti Barlad, membra a Grupului URB, este unul dintre principalii agenti economici din estul Romaniei. Grupul detine de asemenea, fabrici de rulmenti in Ungaria si Turcia si are peste 2000 de angajati la nivel global. De la preluarea Rulmenti Barlad, in 2000, grupul a investit peste 125 milioane de dolari.

In 2013, cifra de afaceri a companiei a fost de peste 50 de milioane de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img